ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2015

Έρευνα: Το κακό αφεντικό βλάπτει όσο το τσιγάρο!


badboss 7-12-2015Θα μπορούσε ένα απαίσιο αφεντικό να είναι τόσο επιζήμια για την υγεία όσο το παθητικό κάπνισμα; Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία από ένα κακό αφεντικό θα μπορούσε να είναι εξίσου άσχημες, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, που δημοσιεύθηκε στο LinkedIn. Όσο μεγαλύτερη η παραμονή σε μια εργασία...
υπό έναν κακό διευθυντή, τόσο μεγαλύτερο το τίμημα για τη σωματική και ψυχική σας υγεία, λένε οι ερευνητές.


Η American Psychological Association αναφέρει ότι το 75% των εργαζομένων στις ΗΠΑ αναφέρουν πως το αφεντικό τους ως τον κυριότερο λόγο του στρες στην εργασία, αλλά η πλειοψηφία (59%) των εργαζομένων με κακούς διευθυντές δεν αφήνουν την θέση τους. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα στη δουλειά τους, ακόμη και αν θα τους φερθούν άσχημα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να φύγουν και να βρουν έναν πιο υγιεινό χώρο εργασίας.
Ερευνητές από το Harvard Business School και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στις ΗΠΑ, συνέκριναν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από περισσότερες από 200 μελέτες και διαπίστωσαν ότι το κοινό στρες από την εργασία μπορεί να έχει τις ίδιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του προσωπικού με την έκθεση σε σημαντικές ποσότητες καπνού.
Στην κορυφή της λίστας, είναι η απώλεια της εργασίας, που αυξάνει στο 50% τις πιθανότητες έας εργαζόμενος να εμφανίσει πρβλατα υγείας. Μια υπερβολικά απαιτητική θέση αυξάνει 35% τις πιθανότητες μιας ιατρικώς διαγνωσμένης ασθένειας.
Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ακοί διευθυντές είναι απλά το αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης προσωπικοτήτων με έναν εργαζομένο, δεν υπάρχουν πραγματικά κακοί διευθυντές: είναι υπερβολικά επιθετικοί, ναρκισσιστές ή ακόμα και βίαιοι.
Σε μια δύσκολη αγορά εργασίας, η διαφυγή προς μια νέα θέση ερηασίας δεν είναι πάντα μια επιλογή. Είναι εύκολο να χάσει κανείς το κίνητρο να κάνει καλή δουλειά. Αλλά υπάρχουν μερικές απλές στρατηγικές επιβίωσης που μπορούν να βοηθήσουν. Δοκιμάστε να κάνετε μια λίστα με τους καθημερινούς στόχους, μαρκάροντας κάθε έναν που ολοκληρώνετε. Αυτό το συναίσθημα της ολοκλήρωσης μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε. Η απομάκρυνση από το τηλέφωνο ή το email σας για ένα Σαββατοκύριακο θα σας βοηθήσουν, επίσης, να αναζωογονήσετε το ενδιαφέρον για το έργο σας, ακόμη και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, λένε οι ειδικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ