ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2015

Κλιμακώνει την ένταση Άγκυρα - Εμποδίζει τη διέλευση ρωσικών πλοίων από το Βόσπορο [βίντεο]


russian ship 1-12-2015Κλιμακώνει την ένταση με τη Ρωσία η Άγκυρα, δημιουργώντας εμπόδια στη διέλευση των ρωσικών εμπορικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου. Πλοία υπό ρωσική σημαία αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διέλευσή τους, τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το Κέντρο Στρατηγικής των Μεταφορών, που εδερεύει στο Κίεβο, επικαλούμενο...
δεδομένα του ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης σκαφών atmarinetraffic.com.


Όπως αναφέρθηκε, την Κυριακή, ρωσικά σκάφη κινούνταν σε ζικ-ζακ και καμπύλες πορείες, περιμένοντας επί ώρες να λάβουν για άδεια για να διασχίσουν το Στενό. Την ίδια ημέρα, οι μετακινήσεις των σκαφών από άλλες χώρες γινόταν χωρίς καθυστέρηση. Ρωσικά σκάφη που είναι εγγεγραμμένα στον Βόσπορο αργά το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, η πρακτική αυτή αποτελεί σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων.
Ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο.
«Η Τουρκία, είπε ο κ. Κραβσένκο, δεν θα κλείσει τα Στενά με τα ρωσικά σκάφη εν πλω προς τη Συρία, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Σύμβασης του Μοντρέ».
Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936 σχετικά με το καθεστώς των Στενών, ρυθμίζει τη διέλευση των στρατιωτικών και πολεμικών πλοίων από τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.
Σύμφωνα με το άρθρο 2, "εμπορικά πλοία θα απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία διέλευσης και ναυσιπλοΐας στα Στενά, μέρα- νύχτα, με οποιαδήποτε σημαία και με οποιοδήποτε είδος του φορτίου, χωρίς διατυπώσεις."
Όσον αφορά στα πολεμικά πλοία, σύμφωνα πάντα με την Σύμβαση του Μοντρέ, σε περιόδους ειρήνης, η Τουρκία οφείλει να επιτρέπει τη διέλευση μικρών και μεσαίων πλοίων, όλων των εθνικοτήτων.
Οι δυνάμεις της Μαύρης Θάλασσας, (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΕΣΣΔ και τώρα η Ρωσία) μπορούν να πλοηγούν πολεμικά πλοία οποιασδήποτε κατηγορίας, μέσω των Στενών, "υπό τον όρο ότι τα σκάφη αυτά περνούν μέσα από τα Στενά μεμονωμένα, συνοδευόμενα από όχι περισσότερα από δύο αντιτορπιλικά".
Σε καιρό πολέμου, η διέλευση των πολεμικών πλοίων θα πρέπει να αφεθεί εξ ολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ