ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ COSCO ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

26-06-2013

Νέα επένδυση σχεδιάζουν οι Κινέζοι στον Πειραιά


Του Ηλία Μπέλλου 


Επένδυση ύψους 224 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Cosco Group σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την επέκταση της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα προς το δυτικό τμήμα του λιμανιού υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν θετική κατάληξη οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του Προβλήτα ΙΙΙ του ΟΛΠ που ανέπτυξε η θυγατρική της Cosco στην Ελλάδα.

Η επένδυση αυτή, εφόσον πάρει το "πράσινο φως" έρχεται να προστεθεί στα 330 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη επενδύσει οι Κινέζοι στον Πειραιά και αναμένεται να δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας.

Μιλώντας ακριβώς πριν από τον πρωθυπουργό ο ισχυρός άντρας της Cosco, ο πρόεδρός της Captain Wei Jiafu, τόνισε ότι η κινεζική πλευρά έχει διάθεση για περαιτέρω μεγάλη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι ήδη η ελληνική και η κινεζική κυβέρνηση έχουν συστήσει μικτές ομάδες εργασίας για να εξετάσουν ενδεχόμενη κινεζική επένδυση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Ο Captain Wei Jiafu υπενθύμιζε ότι παρέλαβαν τον Πειραιά με κίνηση 166.000 TEU το χρόνο και φέτος θα την φτάσουν στα 2,5 εκατομμύρια, αλλά δεν θα σταματήσουν εδώ καθώς, όπως φαίνεται, έχουν σκοπό να καταστήσουν τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Επίσης ο Wei Jiafu υπογράμμισε το γεγονός της συμφωνίας της Hewlett Packard με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Cosco με βάση την οποίας γίνεται δυνατή η δημιουργία κέντρου διανομής της HP στην Ελλάδα. Είπε επίσης ότι έρχονται και άλλες εταιρείες με πρώτη την Huawei.

Στην τελετή που έγινε υπό συνθήκες αυξημένης ασφάλειας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο πρέσβης Κίνας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σταύρος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ