ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Οι έξι αναπόφευκτοι πόλεμοι της Κίνας μέχρι το 2060

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Η ανακοίνωση της Κίνας το περασμένο Σαββατοκύριακο αναφορικά με τη δημιουργία της ζώνης αεράμυνας ADIZ (Air Defense Identification Zone)  εντός της οποίας συμπεριλαμβάνονται και περιοχές των καθεστώς των οποίων είναι αντικείμενο διεκδίκησης μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας. Η κίνηση αυτή της Κίνας αλλά και η γενικότερη αντιπαράθεσή της με πολλά γειτονικά κράτη έχει οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι ένας πόλεμος στην περιοχή είναι επικείμενος.



Οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Ιαπωνίας στην ανακήρυξη της  ζώνης ADIZ που περιλαμβάνει και τον εναέριο χώρο ο οποίος βρίσκεται πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Senkaku/ Diaoyu ήταν άμεσες.
Εκτός των επίσημων δηλώσεων από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών John Kerry Άμυνας Chuck Hagel αλλά και τον Ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Fumio Kishida που αποδοκίμασαν την πράξη της Κίνας, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πέταξαν ευθύς αμέσως εντός του χώρου που οριοθετεί η ADIZ  σε μια πράξη ευθείας αμφισβήτησης της εγκυρότητας της κινεζικής ζώνης αεράμυνας.
«Πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις στην περιοχή των νήσων Senkakus» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Steve Warren ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε την ιαπωνική ονομασία των νήσων.
Η Κίνα είχε προειδοποιήσει ότι όσα αεροσκάφη πετούν εντός της ADIZ υποχρεούνται από τώρα και στο εξής να παρέχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στις κινεζικές αρχές ούτως ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν άμεσα μέτρα άμυνας από την πλευρά της Κίνας.
Τα αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την πτήση αυτή χωρίς να υπακούσουν στις οδηγίες που εξέδωσε η Κίνα.: «Συνεχίζουμε να ακλουθούμε τις πάγιες διαδικασίες οι οποίες περιλαμβάνουν τη μη υποβολή σχεδίου πτήσης χωρίς να προειδοποιούμε μέσω  ραδιοκυμάτων για την κάθε πτήση και χωρίς να αναφέρουμε τις συχνότητές μας», είπε ο   Warren.
Η ανακήρυξη της ζώνης αεράμυνας της Κίνας έφερε ξανά στο προσκήνιο τις έντονες διαφορές που έχει η Κίνα με γειτονικά της κράτη.
Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι όπως αναφέρει το κινεζικό blog shanghaiist.com μια φοιτητική εφημερίδα  με έδρα στην Σαγκάη η Weweipo η οποία ελέγχεται απόλυτα από τις κινεζικές αρχές είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με θέμα «Οι έξι πόλεμοι που πρόκειται να εμπλακεί η Κίνα τα επόμενα 50 χρόνια».
Οι πόλεμοι αυτοί στους οποίους μάλιστα στο άρθρο δίδεται και χρονική εκτίμηση είναι:
Η ενοποίηση της Ταιβάν (2020-2025)
Αν και η Κίνα και η Ταιβάν έχουν προς το παρόν ειρηνικές σχέσεις η Κίνα συνεχίζει να επιθυμεί την προσάρτηση της Ταιβάν στον εθνικό της κορμό.
Τα νησιά στη νότια κινεζική θάλασσα (2025-2030)
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει της αναπόφευκτης προσάρτησης της Ταιβάν είναι ότι πολλά από τα κράτη της Ν.Α. Ασίας θα αρχίσουν να τρέμουν την κινεζική δύναμη. Η Κίνα εκμεταλλευόμενη τη δυναμική αυτή ως κινητήρια δύναμη για να ανακαταλάβει τα νησιά Spratlys τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς διεκδίκησης από πολλές χώρες της περιοχής όπως η Ταιβάν, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.
Νότιο Θιβέτ (2035-2040)
Αν και Κίνα και Ινδία μοιράζονται αρκετά εκατοντάδες χιλιόμετρα κοινών συνόρων μια περιοχή της Κίνας στα Ιμαλάια αποτελεί αντικείμενο διεκδίκησης από την Ινδία, περιοχή την οποία το Πεκίνο αποκαλεί νότιο Θιβέτ. Στο άρθρο επισημαίνεται πως η καλύτερη στρατηγική για την Κίνα είναι να υποκινήσει τη διάλυση της Ινδίας σε πολλά μικρότερα κράτη έτσι ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά μαζί της.
Ανατολική θάλασσα της Κίνας (2040-2045)
Στο άρθρο δεν παραπείθεται βέβαια η υπόθεση των νήσων Senkaku αλλά και της  Okinawaβ τα οποία αποκαλεί ως κινεζικό έδαφος. Βέβαια ο χρονικός ορίζοντας που τοποθετεί το συγκεκριμένο άρθρο την σύρραξη βρίσκεται αρκετά μακριά άλλοι αναλυτές όμως εκτιμούν πως αυτός πρόκειται να είναι πρώτος.
"Έξωτερική Μογγολία"  (2045-2060)
Εάν η έξω Μογγολία μπορεί να επανενωθεί με την Κίνα με ειρηνικό τρόποι αυτό θα είναι το καλύτερο αλλά εάν το Πεκίνο συναντήσει διπλωματική ή άλλη αντίδραση τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την πολεμική της μηχανή για την καταλάβει.
Ανακατάληψη εδαφών από την Ρωσία (2055-2060)
Το άρθρο αφήνει τελευταία την αναμέτρηση με τη Ρωσία και αν και κάνει λόγο για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που υπερέχουν το παρόν χρονικό διάστημα,. Υπογραμμίζει πως η Κίνα δεν έχει ξεχάσει ποτέ τα εδάφη που έχασε από την Ρωσία (σ.σ ΕΣΣΔ) και όταν η ευκαιρία θα είναι αυτή που πρέπει τότε θα τα ξαναπάρει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ