ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως άφηνε να εννοηθεί στις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις.
Για να καταλάβετε για πόσο ηλίθιο άντρα μιλάμε χρησιμοποιούσε το κινητό του ενώ όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να εντοπιστεί το σήμα του με μια απλή αίτηση στα κεντρικά.
Ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να εντοπίστηκε μέσω του κινητού τηλεφώνου του, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές κατά τις τελευταίες ημέρες, σε παρεμβάσεις του σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Η έκδοσή του αναμένεται το συντομότερο, ίσως και αύριο.
Μέχρι και τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριζε πως βρίσκεται στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και θα επέστρεφε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.
Τη σύλληψη Φιλιππίδη επιβεβαίωσε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη. Το προξενείο δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημά του για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τουρκίας και είπε ότι ήταν πολύ εύκολο να συλληφθεί, γιατί χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες.
Όπως ανέφερε, κρατείται σε ειδικό χώρο, μέχρι να αποφασιστεί η τύχη του (σ.σ. λίγο αργότερα οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης). Είπε ακόμη ότι, μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, το αργότερο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πει ποτέ πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε, προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το οποίο ωστόσο ακύρωσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.
Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη -μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας- ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:
-311 λίρες Τουρκίας,
- 5.615 ευρώ,
- 1.005 λίρες Αγγλίας,
- 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
- 220 φράγκα Ελβετίας,
- 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
- δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,
- μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
- άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
- δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
- διάφορα έγγραφα
- 5.615 ευρώ,
- 1.005 λίρες Αγγλίας,
- 18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
- 220 φράγκα Ελβετίας,
- 1.514 δολάρια ΗΠΑ,
- δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB,
- μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
- άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
- δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
- διάφορα έγγραφα
Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του».
Ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.
Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008-2012.
Σημειώνεται πως για το ζήτημα αυτό η κυρία Παπανδρέου τονίζει ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου