ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2015

O Κέρι απείλησε τη Ρωσία και το Ιράν με " σκληρά μέτρα " για την υποστήριξη του προέδρου της Συρίας

O Κέρι απείλησε τη Ρωσία και το Ιράν με " σκληρά μέτρα " για την υποστήριξη του προέδρου της Συρίας

Μόσχα. 6 Δεκεμβρίου Interfax  RU – Ο  Υπουργός εξωτερικών  των ΗΠΑ πιστεύει ότι η στήριξη από τη Ρωσία και το Ιράν προς τον πρόεδρο της Συρίας Bashar al Asad  μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση  ειρηνευτικής διαδικασίας στην Συρία,  και να είναι γεμάτη  από αυστηρά μέτρα της Δύσης προς την  Μόσχα και την Τεχεράνη


Επανέλαβε, μιλώντας στην Ουάσιγκτον στο φόρουμ των  ΗΠΑ-Ισραήλ ότι η ειρήνη στη Συρία δεν είναι δυνατή με τον Ασάντ στην εξουσία, και είπε: « Αν η Ρωσία και το Ιράν έχουν δημιουργήσει  εμπόδια και  επιτρέπουν με τον  Άσαντ να αποτύχει ( η  ειρηνευτική διαδικασία - IF), θα ξέρουμε ποιος δημιουργεί αυτό πρόβλημα. Αυτό θα μειώσει το πεδίο της δραστηριότητάς μας, και εμείς θα πρέπει να λάβουμε  δραστικά μέτρα


Ο Κέρι σημείωσε ότι η κατάσταση γύρω από τη Συρία " είναι μια απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς και για όλες οι ευρωπαϊκές χώρες », έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες » δεν μπορούν να το  αντέξουν αυτό.

Ο υπουργός είπε ότι η επόμενη πολυμερής διεθνής συνάντηση για την συριακή διευθέτηση θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη

Την ίδια στιγμή ο ίδιος είπε ότι αναμένει να ενωθούν όλα τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Ιράν, για να εξασφαλισθεί   « η ενότητα της Συρίας»

Ο Κέρι ονόμασε  επίσης " εποικοδομητικές  " τις  πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του  Προέδρου  των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την συνάντησή του με  τον  επικεφαλής του Ρωσικού  Υπουργείου Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στο Παρίσι

Σύμφωνα με τον ίδιο, από  τα αποτελέσματα των συναντήσεων μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι « η Ρωσία κατανοεί και το Ιράν έχει αρχίσει να καταλαβαίνει» ότι ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία.

Τον Νοέμβριο, στη Βιέννη, στην τελευταία πολυμερή συνεδρίαση, συμφωνήθηκε να διαπραγματευθούν οι εκπρόσωποι  κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Συρίας, δημιουργώντας ένα νέο σύνταγμα και τη διεξαγωγή εκλογών.

Ωστόσο, η κύρια διαφωνία όσον αφορά τις θέσεις των πλευρών , ήταν το ζήτημα της τύχης του Άσαντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δύση και οι σύμμαχοί τους  επιμένουν στην απόσυρση του Σύριου  Προέδρου, η Ρωσία θεωρεί ότι το ζήτημα του μέλλοντος  του, έχει να επιλύσει ο Λαός της Συρίας.

Εν προκειμένω, ο Kerry σημείωσε στην ομιλία του: Υποθέτουμε ότι ο Άσαντ θα μείνει στην εξουσία για αρκετό καιρό και να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο τέλος. Όμως για μας αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.

http://www.interfax.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ