Έχουμε παρουσιάσει πλήθος άρθρων που όλα τους μιλούν για επικείμενη σύρραξη στα Βαλκάνια, λόγω των άλυτων εθνοτικών προβλημάτων και την άνοδο του αλβανικού εθνικισμού.
Όταν όμως το ΝΑΤΟ «ομιλεί» για «βαλκανικό πόλεμο», τότε όλα αλλάζουν διότι είμαστε πολύ κοντά σε μεγάλες και τρομερές εξελίξεις στην περιοχή μας.
Ο πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ο Τσέχος στρατηγός Petr Pavel είπε ότι τα Βαλκάνια παραμένουν μια πιθανή πηγή των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Ο ίδιος δηλώνει ότι η Ατλαντική Συμμαχία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να νικήσει τους αντιπάλους της και να διασφαλίσει την άμυνα των χωρών μελών της, καθώς και να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αναφέρει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων ΗΙΝΑ.
Ο Πάβελ τονίζει ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης είναι « ιδιαίτερα ασταθής», δηλώνοντας ότι η «ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τα Βαλκάνια, μαζί με την ρωσική επιρροή».
Η πρώτη χώρα που ευρίσκεται στην λίστα των νατοϊκών είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο λόγος είναι ότι αφού οι δυτικοί την «γέμισαν»πρώτα με ισλαμιστές τρομοκράτες τώρα η χώρα-μόρφωμα αποτελεί για αυτούς μέγα-κίνδυνο.
Στόχος όμως είναι κυρίως η σερβική κοινότητα και η στενή σχέση της με την Ρωσία όπως και με το ίδιο το κράτος της Σερβικής δημοκρατίας. Από εκεί θα πυροδοτηθεί μια νέα ανάφλεξη που συμπαρασύρει όλες τις χώρες της περιοχής , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
Μέσα όμως σε όλον αυτό το κυκεώνα θα έχουμε και ένα καλό. Την αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων, που θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία.
Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία .
Η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» «κουμπώνει» σαφέστατα και με την προσπάθεια επιστροφής των Τούρκων στην περιοχή μετά από 100 και πλέον έτη , ξεσηκώνοντας ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Αναμένουμε εξελίξεις λίαν συντόμως.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου