ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2015

Πορεία αντιεξουσιαστών με επεισόδια στην Αθήνα [βίντεο+φωτο]

poreia 26-2-2015
Σε άγριες συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στα Εξάρχεια εξελίχθηκαν τα επεισόδια, που άρχισαν το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη... 
συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι κατά της "αριστεροδεξιάς κυβέρνησης", όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι λίγο πριν τις 20:00 σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν στην πορεία προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δύο κοσμηματοπωλεία στην οδό Βουκουρεστίου, σε μια στάση λεωφορείου και σε μια καφετέρια, ενώ έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος.



Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο. Στους γύρω δρόμους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος επικράτησε ένταση, καθώς άγνωστα άτομα αναποδογύρισαν κάδους και τους έβαλαν φωτιά. Επίσης, οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά και σε δύο αυτοκίνητα, ενώ λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Κάνιγγος. 
Πριν από την συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε διαδήλωση που είχε διοργανώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ, ενώ το ΚΚΕ διοργανώνει δικό του συλλαλητήριο το απόγευμα της Παρασκευής.   
Το κάλεσμα των αντιεξουσιαστών ανέφερε:
«Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής προσαρμογής του συστήματος στις νέες συνθήκες που γεννά η ίδια του η κρίση, η οποία γίνεται φανερή μέσω της πολιτικής ρευστότητας και των κοινωνικών συγκρούσεων (αλλαγές κυβερνήσεων, ένοπλες συρράξεις βλ. Ουκρανία, Συρία, αναβάθμιση της κατασταλτικής στρατηγικής των κρατών). Στην περίπτωση της Ελλάδας η αναπροσαρμογή αυτή επιχειρείται από το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, το οποίο είναι πρόθυμο να πράξει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την παροχή κάποιων ξεροκόμματων, επιχειρεί να αφομοιώσει τα υποκείμενα εκείνα που ενδεχομένως θα αποπειραθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στη θεσμική κανονικότητα και την ισχύουσα κοινωνική πραγματικότητα.
Δε θα δεχτούμε από κανένα κράτος, είτε δεξιό είτε αριστερό, (νέο)φιλελεύθερο ή σοσιαλδημοκρατικό, να διαπραγματεύεται τους όρους της διαχείρισης των ζωών μας.
Ενάντια στις ρεφορμιστικές λογικές, (ανάθεση, θεσμική διέξοδος) προτάσσουμε τους πολύμορφους συγκρουσιακούς αγώνες για την ολική καταστροφή κράτους και κεφαλαίου.
Αντικρατική συγκέντρωση πορεία 26/2 18.00 προπύλαια
Αναρχικοί/ες» 
Μάχες αντιεξουσιαστών - ΜΑΤ στα Εξάρχεια
"Βροχή" πέφτουν τα δακρυγόνα, οι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και οι βόμβες μολότοφ σα Εξάρχεια που έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, καθώς συνεχίζονται ο συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Μικρή ομάδα από τους αντιεξουσιαστές έχει μπει στο Πολυτεχνείο, ενώ οι περισσότεροι παραμένουν έξω από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην  οδό Τοσίτσα.
epeisodia6a 26-2-2015

epeisodia7a 26-2-2015
epeisodia8a 26-2-2015
epeisodia9a 26-2-2015
epeisodia1 26-2-2015

 epeisodia2 26-2-2015
epeisodia3 26-2-2015
epeisodia4 26-2-2015
epeisodia5 26-2-2015
Θεσσαλονίκη 
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup.
Οι  διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου και διαδήλωσαν, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, την επαναφορά όλων των εργατικών δικαιωμάτων, την έξοδο από το ευρώ, κ.α.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από αριστερές οργανώσεις. Αύριο Παρασκευή στις 19:00  το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση, στον κινηματοθέατρο "Αλέξανδρος" της Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ