Η Ρωσία και η Ελλάδα ετοιμάζουν ένα μνημόνιο σχετικά με το "Τουρκικό ρεύμα."
RIA NOVOSTI
Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται το μέγεθος και τις διατάξεις του εγγράφου. "Η ακριβής χρονική στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί."
ΜΟΣΧΑ, 16 Απριλίου - RIA Novosti / Prime. Η Ρωσία και η Ελλάδα συνεχίζουν να εργάζονται για ένα μνημόνιο αναφορικά με την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από τα Ελληνο-τουρκικά σύνορα, μέσω του οποίου το φυσικό αέριο από το "Τουρκικό ρεύμα" θα προχωρήσει περαιτέρω στην Ευρώπη, ανέφερε στο RIA Novosti το Ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.
Επί του παρόντος, το μέγεθος και οι διατάξεις του εγγράφου εκπονούνται. Η ακριβής ημερομηνία που θα πέσουν οι υπογραφές δεν έχει ακόμα καθοριστεί, "- είπε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.
Την Τετάρτη το Υπουργείο Ενέργειας στην Ελλάδα σε σχέση με τη δήλωση του επικεφαλής του τμήματος ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ρωσία την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουν το αντίστοιχο μνημόνιο που θα επιτρέπει να αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεων σχετικά με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.
Το κόστος του ελληνικού τμήματος του αγωγού θα είναι 2 δις ευρώ περίπου, θα είναι μέχρι τα σύνορα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο αγωγός θα κατασκευαστεί από ιδιωτικές εταιρείες.
Η Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την ακύρωση του έργου του αγωγού «South Stream», η οποία θα έπρεπε να περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και μέσω της Βουλγαρίας να παραδώσει καύσιμα στην βαλκανική δημοκρατία και την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Ιταλία. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, ακόμη και από μη εποικοδομητική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντ 'αυτού, αποφασίστηκε να κατασκευάσει αγωγό προς την Τουρκία και να οικοδομήσουμε στα σύνορα με την Ελλάδα κόμβο φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Νότιας Ευρώπης.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της «Gazprom» Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την οικοδόμηση του «Τουρκικού ρεύματος" μεχρι τα σύνορα της Ελλάδα, και είναι πρόθυμη να περιμένει έως ότου το αέριο αυτό θα μπορεί να μεταφερθεί στην ΕΕ.
http://ria.ru/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου