Engdahl: Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν μόνο με τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας
RIA NOVOSTI
Οι αρχές της ΕΕ είναι κοντόφθαλμες, αποκαλούν την Ελλάδα "Δούρειο ίππο " της Ρωσίας και δεν συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης ( ΕΚΑΕ) η οποία είναι πολύ πιο ελπιδοφόρα από ό, τι εκείνες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής William Engdahl.
ΜΟΣΧΑ, Απρίλιος 18 - RIA Novosti. Η Ελλάδα γνωρίζει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα βρει καμία οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, έτσι ώστε όλο και πιο ενεργά αναπτύσσει τις επαφές της με την Ρωσία, ενώ η ίδια η ΕΕ κάνει το μοιραίο λάθος να στηρίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει ο Αμερικανός ιστορικός και πολιτκός αναλυτής William Engdahl.
Μη θέλοντας να υπονομεύσουν ένα ενιαίο Ευρωκέντρο για χάρη της Ελλάδας, οι αρχές της ΕΕ εξακολουθούν να μην συνειδητοποιούν ότι, επιδεινώνοντας την κρίση στην Ελλάδα, με αυτόν τον τρόπο προωθούν της γενικής κρίση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.
"Γιατί δεν καταλαβαίνουν ούτε στο Βερολίνο ούτε στο Παρίσι ούτε στη Ρώμη, ότι οι χώρες της ΕΕ πεθαίνουν Δημογραφικά, οικονομικά και με πεσμένο το ηθικό οι κοινωνίες τους βρίσκονται κατάσταση αγωνίας." - Λέει ο William Engdahl.
Η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τον αφερέγγυο κόσμο του δολαρίου των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να σπεύσουν στην ανάπτυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΚΑΕ), υπό την ηγεσία της Ρωσίας και τη μετατροπή της σε ένα πολύ υποσχόμενο νέο τομέα της οικονομικής ευημερίας, αλλά και να δώσουν προσοχή στην Κίνα και στα έργα υποδομής της στην Ευρασία, ιδίως στον " Νέο Δρόμο του Μεταξιού ». Σε αντίθετη περίπτωση, μετά από 4 - 5 χρόνια, η ΕΕ θα ασφυκτιά κάτω από το βάρος των δικών της χρεών σαν και την οικονομική ύφεση της Ελλάδας σήμερα, προειδοποιεί ο ειδικός.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι στην Ελλάδα μπορεί να διατεθούν κονδύλια για συγκεκριμένα σχέδια, ιδίως, να συμμετάσχει με την Αθήνα στην κατασκευή του “Τουρκικού Ρεύματος”. Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι “δεν είναι θέμα βοήθειας”. Με την σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί με τις Αντι Ρωσικές Κυρώσεις της Δύσης υπενθύμισε ο William Engdahl.
Τώρα το χρέος της Ελλάδας είναι περίπου € 324 δισεκατομμύρια, ή περίπου 180% του ΑΕΠ. Η Νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία αποτελείται από τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού κόμματος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" (ΑΝΕΛ), που ζητούν την ακύρωση των διεθνών δανείων για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δαπανηθεί για τη σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους και εν μέρει για τη χρηματοδότηση των δαπανών.
Η Ρωσία στις αρχές του Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν την ακύρωση του έργου του αγωγού «South Stream», το οποίο θα έπρεπε να περάσει κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και μέσω της Βουλγαρίας να παραδώσει καύσιμα στην βαλκανική δημοκρατία και την Ουγγαρία, την Αυστρία και την Ιταλία. Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε, συμπεριλαμβανομένης της μη εποικοδομητικής στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντ 'αυτού, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένας αγωγός στην Τουρκία και να δημιουργηθεί στα σύνορα με την Ελλάδα ένας κόμβος φυσικού αερίου για τους καταναλωτές της Νότιας Ευρώπης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου