ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016

Βουλιάζει η Λέσβος: 5.871 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες -Σύσκεψη στο Μαξίμου

    Βουλιάζει η Λέσβος: 5.871 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες -Σύσκεψη στο Μαξίμου

0
 
 
0
 
 
0
 
 
0
 
 
0
 



Αλλοι 51 πρόσφυγες έφτασαν στο νησί της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί σε 5.871 ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας είναι μόλις 3.500. Κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει λόγω του προσφυγικού ζητήματος στη Λέσβο, θα πραγματοποιηθεί στη 13:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, υπεύθυνο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη, παρουσία τοπικών φορέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομίας υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας θα εκπροσωπηθεί από ανώτατο αξιωματικό του Στρατού. Στη σύσκεψη επίσης θα πάρουν μέρος ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Μέτρα αποσυμφόρησης ζητούν οι ξενοδόχοι της Λέσβου
Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους της Λέσβου, οι οποίοι ζητούν από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης και αναστροφής των συνεπειών του προσφυγικού. Συγκεκριμένα σε επιστολή τους ζητούν:
1.Με τον προσήκοντα σεβασμό στους Εκπροσώπους μας – συνομιλητές του Πρωθυπουργού στη συνάντηση της Παρασκευής 7.10.2016 και στο θέμα της συζήτησής τους – συναντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης, τις δυσκολίες των καιρών με τα αλληλοσυγκρουόμενα (Ευρωπαϊκά και Διεθνή) συμφέροντα και σκοπιμότητες Κρατών κι Ομίλων, που ίσως μας επιβάλλουν να κρατούμε μικρό…καλάθι προσδοκιών, καθώς και την πρόθεση των Εκπροσώπων μας να περιορισθούν (πάντα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) μόνο στο αίτημα της ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ του νησιού μας, απ’ τους εδώ ΕΓΚΛΩΒΙΣΘΕΝΤΕΣ, επιμερίζοντάς τους ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ σ’ όλη τη Χώρα και στην Ευρώπη, αφήνοντας (αν όχι στο ……. «απυρόβλητο») πίσω, για αργότερα τη συναπόφαση ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ των δυσμενών συνεπειών, προσομοιάζει με την προσπάθεια εκείνων, που «κατάφεραν να πάνε μέχρι τη βρύση, δίχως όμως να μπορέσουν να……πιούν νερό», εκτός κι αν σύντομα επανέλθει στην επικαιρότητα το θέμα της λήψης μέτρων…….
2.Αποσυμφόρηση και Μέτρα Αναστροφής της δυσμενούς κατάστασης στην οποία (αναίτια και δίχως δική μας ευθύνη) περιήλθαμε «πάνε πακέτο», είναι αλληλοσυμπληρούμενες κι ως έννοιες κι ως εφαρμόσιμες πρακτικές.
Η μια δίχως την άλλη ελάχιστα και προσωρινά μπορούν να «λειτουργήσουν» και να ……..ανακουφίσουν.
3.Θεωρούμε σκόπιμο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια των Εκπροσώπων μας, στη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, πέραν της ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ κι (ενδεχόμενα) της απομάκρυνσης των Hot Spots απ’ τα ακριτικά νησιά – εθνικά και κοινοτικά σύνορα – όπου σύμφωνα με τα ισχύοντα, μόνο ταυτοποίηση και καταγραφή με προσωρινή / ολιγοήμερη παραμονή σ’ αυτά προβλέπεται κι  ΟΧΙ Αλληλεγγύη  εκ του μακρόθεν…..να αναφερθούν και στα παρακάτω ή σε ορισμένα απ’ αυτά, πάντα σύμφωνα με την εκτίμησή τους, για την ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ των συνεπειών του Προσφυγικού, στα «προσφυγόπληκτα» ακριτικά (όχι ιδιαίτερα «ανεπτυγμένα») νησιά :
3.1.Επιστροφή των συντελεστών ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015. Στην αντίθετη περίπτωση οι ολικές απώλειες των Δημοσίων κι Ασφαλιστικών Ταμείων θα ‘ναι πολλαπλάσιες των εισροών τους. ΄Αλλωστε  ο συνολικός ετήσιος ΦΠΑ, Φυσικών και Νομικών Προσώπων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, υπολείπεται του 0,3 – 0,5% του συνολικού Χώρας!!!
3.2.Χρηματοδότηση της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της εικόνας μας (ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, έντυπα κι ηλεκτρονικά του Εξωτερικού) για αναστροφή του σημερινού κλίματος και ψυχολογίας.
4.Αύξηση αεροπορικών πτήσεων, Τακτικών, Έκτακτων (CHARTERS), Χαμηλού Ναύλου (LOW COST CARRIERS), που μέχρι σήμερα δεν καταφέραμε ν’ αποκτήσουμε,μ’ «έξυπνα κίνητρα», ΑΝΑΛΟΓΑ των προσφερόμενων υπηρεσιών και του ύψους των ναύλων τους.
5.Επανασύνδεση της Ακτοπλοϊκής γραμμής Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης, σε ετήσια βάση.
6.Παράταση ισχύος του Πιλοτικού Προγράμματος θεώρησης VISA επισκεπτών Τρίτων Χωρών από Τουρκία τουλάχιστον, μέχρι 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των εορτών του Νέου ΄Ετους / Ιαν. 2017, αντισταθμίζοντας σ’ ένα βαθμό τις εξ Ανατολών απώλειές μας, λόγω καθυστερημένης έναρξής του φέτος (ξεκίνησε μέσα Ιουνίου, αντί αρχές Απριλίου).
7.Άρση του περιοριστικού όρου των 80 χλμ (απόστασης μεταξύ κατοικίας του δικαιούχου Κοινωνικού Τουρισμού και του καταλύματος) στα σχετικά προγράμματα.
8.Μείωση του συνόλου των Τιμολογίων Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών, Ναύλων, Συγγενικών Δικαιωμάτων, Χαρατσιών, Προστίμων, υπέρ τρίτων επιβαρύνσεων, πλαφοναρισμένων αμοιβών κ.ά. ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ τους με τη φέρουσα πλουτοδοτική και φοροδοτική ικανότητα των Φυσικών και Νομικών Προσώπων.
9.Αποζημίωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μη προσληφθέντων φέτος εργαζομένων τους και του συνόλου των επαγγελματιών του Τουρισμού, καθώς και των κατοίκων του νησιού, ανάλογων των αποδεδειγμένων απωλειών εισοδημάτων, τζίρων, Απασχόλησης φέτος σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους 2015 και 2014.
10.Αυξημένα κίνητρα Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών / Προγραμμάτων, δίχως ρήτρες τζίρων, Απασχόλησης κλπ, με παράλληλη ενίσχυση της χρηματοδότησης και με άνοιγμα των κανουλών των Τραπεζών.
11.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα καταλύματα και της επιβολής του τέλους διανυκτέρευσης από 1.1.2018.
12.Συνεχή κι αμφίδρομη στενότερη συνεργασία, σ’ όλους τους τομείς, μεταξύ Δημοσίου, Αυτοδιοικητικού (και των δυο βαθμίδων του) κι Ιδιωτικού Τομέα και στα πλαίσια του Ν4179 (ΦΕΚ Α΄175/2013), ενισχύοντάς τους  (Περιφέρεια και Δήμους) με πόρους, μέσα, στελέχωση, know how κλπ και συγχρόνως αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το ρόλο και λόγο τους, καθώς και τις συλλογικές / συμμετοχικές διαδικασίες, το Follow up, το δημόσιο απολογισμό κλπ.
13.Στελέχωση των Διευθύνσεων Τουρισμού Περιφέρειας και Δήμων, με εξειδικευμένο προσωπικό. Θεσμοθέτηση Destination Manager / Task Force ανά προορισμό, απαραίτητων άλλωστε, όσο ποτέ !!!
Υ.Γ.: Προτείνονται τα προαναφερθέντα, εν όψει αφ’ ενός του επερχόμενου (δραματικού Χειμώνα) και της νέας (2017) αλλά και της επόμενης (2018) τουριστικής περιόδου κι αφ’ ετέρου της κατάρρευσης αφίξεων / τζίρων, συγχρόνως με τις καλπάζουσες αυξήσεις Τιμολογίων (Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών, Ναύλων κ.ά.),αναντίστοιχων με τη φοροδοτική μας ικανότητα, εδώ στον Ευαίσθητο Προορισμό μας, με τις «γνωστές μειονεξίες του», που η Κρίση τις πολλαπλασίασε και το προσφυγικό τις επέτεινε, χειροτερεύοντάς τις ακόμα περισσότερο.
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες ασύλου
Μέσα από τη στελέχωση των υπηρεσιών που εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου περνά η αποσυμφόρηση των νησιών από μετανάστες και πρόσφυγες, δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».#«Δεν είναι δυνατόν επτά μήνες μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να μην είναι στελεχωμένες οι υπηρεσίες για την εξέταση και την απονομή του Ασύλου και να είναι υποχρεωμένοι και οι μετανάστες και πρόσφυγες σε μία πολύμηνη αναμονή για την έκδοση της απόφασης, αλλά και η τοπική οικονομία και κοινωνία να υφίσταται τις επιπτώσεις από όλη αυτή την κατάσταση» είπε η κ. Καλογήρου, σημειώνοντας ότι στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βρίσκονται περισσότεροι από 11.000 μετανάστες και πρόσφυγες. «Όσες υποδομές και να γίνουν, ποτέ δε θα είναι αρκετές, εάν δε στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Ασύλου. Τα νησιά δε μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος μόνα τους, αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποδομές δυναμικότητας 5.450 ατόμων και εκεί εξαντλείται και όλη η δυνατότητα των νησιών» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την περιφερειάρχη, οι προσφυγικές ροές κυμαίνονται σε 50 με 100 άτομα την ημέρα, όμως «όσο δεν στελεχώνονται οι υπηρεσίες Ασύλου, αυτό οδηγεί στις συνθήκες υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στα νησιά», ενώ «εγκαθίσταται σιγά – σιγά μία αβεβαιότητα στην κοινωνία των νησιών, που δημιουργεί ατμόσφαιρα ανασφάλειας και φόβου».
Η κ. Καλογήρου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για το Προσφυγικό, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως γνωστοποίησε, θα μεταφέρει το αίτημα για μέτρα ανακούφισης των κατοίκων των νησιών «από τις πολύ μεγάλες επιπτώσεις, που έχουν δεχθεί και στο εισόδημά τους και στην κοινωνική τους ζωή από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, με πρώτο και σημαντικότερο τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, ένα μέτρο οικονομικής ανακούφισης, το οποίο είναι απολύτως λογικό να υπάρχει σε μία κοινωνία, που έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις δυνατότητές της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ