ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2018

Βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του βαρόνου της νύχτας, Βασίλη Στεφανάκου

Βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του βαρόνου της νύχτας, Βασίλη Στεφανάκου


Βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο εκτελέστηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στις 4 Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με την αστυνομία το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο στην θάλασσα, στην περιοχής της Βουλιαγμένης. Περισσότερα σε λίγο. To newsit.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει συνεχώς με κάθε νεώτερη πληροφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δύτες της αστυνομίας είχαν εντοπίσει πριν 2 εβδομάδες ένα καλάσνικοφ στην θαλάσσια περιοχής της Βουλιαγμένης.

Ύστερα από τις έρευνες και τον βαλλιστικό έλεγχο, προέκυψε πως τόσο οι βολίδες όσο και οι κάλυκες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας, αντιστοιχούν στο όπλο που είχαν βρει.

Η αστυνομία θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο ο Βασίλης Στεφανάκος να δολοφονήθηκε από «κοινοπραξία» εγκληματικών ομάδων, ένα ιδιότυπο δηλαδή… «συνδικάτο εγκλήματος».
Ο Βασίλης Στεφανάκος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με 20 σφαίρες στο Χαϊδάρι κοντά στη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε.

Ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος ο «αρχηγός της Greek Mafia», ο φερόμενος «νονός των νονών», όπως τον έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι διωκτικές αρχές, είχε πλούσιο "βιογραφικό". Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τον Δεκέμβριο του 2006 είχε καταδικαστεί σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Είχε επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλαιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα». Ο ίδιος είχε αναφερθεί στα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», έχοντας πει μεταξύ άλλων «Είναι φίλοι μου. Είναι αυτοί που χαίρομαι να κουβεντιάζω και να κάνω παρέα στα σοκάκια της φυλακής». Επίσης, σε παλαιότερες συνεντεύξεις του μέσα από τη φυλακή ο Βασίλης Στεφανάκος είχε μιλήσει για τον Χριστόδουλο Ξηρό, για τον οποίο δήλωσε ότι δικαιούτο άδεια.

Πώς είχε συλληφθεί ο "νονός των νονών"

Πριν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης: το πρώτο για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (στις 26/08/2006) στο Περιστέρι και το δεύτερο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Η κινηματογραφική τους απόδραση που είχε προκαλέσει σάλο είχε σημειωθεί στις 4 Ιουνίου του 2006, όταν σε ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο προαύλιο της Ε' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού επιβιβάστηκε ο Αλβανός κακοποιός μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Στο ελικόπτερο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα. Είχαν ναυλώσει το όχημα με το πρόσχημα ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν μια εναέρια βόλτα πάνω από πάρκο του Ρέντη, όμως στη συνέχεια υπό την απειλή όπλου και χειροβομβίδας ανάγκασαν τον πιλότο να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την επιχείρηση σύλληψής του, οι αστυνομικοί είχαν διαρρεύσει σε επίορκους αστυνομικούς που φέρονταν να συνεργάζονται μαζί του ότι θα παρακολουθούν κηδεία συγγενικού του προσώπου στη Θεσσαλονίκη. Ο Στεφανάκος, χαλάρωσε τα μέτρα ασφαλείας του και αυτό οδήγησε στη σύλληψή του.

Η σύλληψη του Στεφανάκου αποκάλυψε τις ανακατατάξεις που είχαν γίνει στον χώρο των "νονών" της νύχτας το 2000

Το 2000 ήταν η χρονιά που ο Βασίλης Στεφανάκος πήρε το "δαχτυλίδι" στο χώρο των "νονών" της νύχτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονταν στην δικογραφία για την λεγόμενη "Greek Mafia" (σχηματίστηκε το 2002. Είχαν εκδοθεί συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος εμπλεκομένων σε κυκλώματα εκβιαστών) ο Στεφανάκος "κληρονόμησε" την ηγεσία της ομάδας εκβιαστών, που δραστηριοποιούνταν στις περιοχές Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Χαϊδαρίου, Περιστερίου και Πειραιά, μετά τη δολοφονία του Θεμιστοκλή Παπαμάλη στις αρχές του 2000. Στην ομάδα αυτή, αρχηγικές θέσεις εφέροντο να κατέχουν οι Αριστείδης Λακιώτης και Γιάννης Σκαφτούρος.
Η φιλία με τον Βλαστό και η απαγωγή Παναγόπουλου

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε φιλία και στενούς δεσμούς με τον Παναγιώτη Βλαστό.

Ο Στεφανάκος είχε κατηγορηθεί μάλιστα για συμμετοχή και στην υπόθεση απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής απήχθη στις 12 Ιανουαρίου του 2009 και οκτώ μέρες αργότερα απελευθερώθηκε αφού προηγουμένως η οικογένειά του κατέβαλε στους απαγωγείς του ως λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας -οκτώ χρόνια μετά την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου- έκρινε στις 27/9/2017 ενόχους 14 από τους κατηγορούμενους, ενώ απάλλαξε 4 άτομα που εμπλέκονταν στην υπόθεση.


Αθώοι κηρύχθηκαν από το δικαστήριο η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα, καθώς και οι Γιάννης Θεοδωράκης, Χριστόφορος Λασηθιωτάκης και Γιάννης Καλογερίδης.

Παράλληλα, το δικαστήριο δέχτηκε ως ηθικό αυτουργό της απαγωγής τον γνωστό βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, με φυσικούς αυτουργούς τους Απόστολο Πετράκη και Χαράλαμπο Μουστάκα, ενώ αντίθετα έκρινε αθώους -ως προς την απαγωγή- τους Γιάννη Σκαφτούρο, Αριστομένη Κλεφτόγιαννη και Γιώργο Κατσαγάννη.

Οι δικαστές αποφάσισαν την ενοχή Βλαστού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μέσα από τις φυλακές όπου κρατείται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008, ενώ ο Αριστομένης Κλεφτόγιαννης κρίθηκε φυσικός αυτουργός αυτής με άμεσο συνεργό τον συγκατηγορούμενό του, Γιώργο Κατσαγάννη.

Ο συγκατηγορούμενός του Γιάννης Σκαφτούρος καταδικάστηκε μόνο για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος είχε ήδη αποφυλακιστεί, κρίθηκε ένοχος μόνο για συμμετοχή στην παραπάνω πράξη, ενώ δεν αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού, καθώς αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή του στην υπόθεση.

Η αποφυλάκισή του

Ο Βασίλη Στεφανάκος αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2016 από τις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από περίπου εννέα χρόνια κράτησης, κάνοντας χρήση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Λίγο πριν από την αποφυλάκισή του, δημοσίευμα τον εμφάνιζε ως δράστη επίθεσης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή. Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με όσα υποστήριζαν αυτόπτες μάρτυρες, όλα είχαν ξεκινήσει όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο, για τα φώτα που παρέμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν, ζητώντας του να τα κλείσει.

Ο Στεφανάκος φέρεται να αντέδρασε έντονα και να κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. "Τι φωνάζει μωρή πατσαβούρα;" Τον είχαν ακούσει να λέει, ενώ μετά του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με βία.

Ωστόσο, ο ίδιος αλλά και η άλλη πλευρά είχαν διαψεύσει το δημοσίευμα. Ο δικηγόρος του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Στεφανάκου, Βασίλης Καπερνάρος, είχε χαρακτηρίσει «κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο» το δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης του ξυλοκόπησε στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Από την πλευρά ο δικηγόρος του πρώην υπουργού είχε δηλώσει ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ