ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

O "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ

25-09-2013
O "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ


 
Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς το έλλειμμα έχει ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα περίπου 15.000 υπάλληλοι και συνταξιούχοι να κινδυνεύουν με διακοπή των παροχών τους.   
 Η αναλογιστική μελέτη έδειξε ότι το έλλειμμα στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιονικής - Λαϊκής και άλλων Τραπεζών (ΤΑΠΙΛΤ - ΑΤ), ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι λύσεις που προτείνονται για την επιβίωση του Ταμείου είναι εξίσου δραματικές: Συγεκριμένα, προτείνεται είτε η μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 60% είτε η αύξηση των ασφαλιστικών εσιφορών κατά 400% είτε ένας συνδυασμός των παραπάνω λύσεων.
 
Εναλλακτική πρόταση είναι το κλείσιμο του Ταμείου, με την υπαγωγή και των 15.300 ασφαλισμένων και συνταξιούχων του στο επικουρικό ταμείο (ΕΤΕΑ), όπου έχουν ενσωματωθεί όλα τα ταμεία των μισθωτών του ιδιωτικού, δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. 
 
Το υπουργείο απάντησε πρόσφατα και άνοιξε ένα παράθυρο για την ένταξη στο ΕΤΕΑ, εφόσον προηγηθεί η διάλυση του Ταμείου και τροποποιηθεί ο νόμος 4052/12 για την εκ των υστέρων ένταξη των ασφαλίσεων.
 
Ωστόσο, αν δεν προχωρήσουν οι νομοθετικές ενέργειες για την τροποποίηση του νόμου, τότε το Ταμείο οδεύει σε οριστική διακοπή παροχών, καθώς από το 2006 έχει σταματήσει να εγγράφει νέους ασφαλισμένους και συνεπώς δεν έχει νέες εισφορές.
 
Στο Ταμείο υπάρχουν 6.393 ασφαλισμένοι, 2.916 υποψήφιοι για σύνταξη (έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα αποχώρησηςή έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση υπό αναστολή) και 5.500 συνταξιούχοι.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ