ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Απριλίου 30, 2014

«Βοήθεια! Κραυγή απόγνωσης από σύγχρονο σκλάβο»


Μια γυναίκα πήγε για ψώνια σε πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη. Στην τσάντα με τα ψώνια βρήκε σημείωμα που έγραφε «ΒΟΗΘΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ». Ενας σύγχρονος σκλάβος της ζητούσε βοήθεια»


Μια γυναίκα πήγε για ψώνια στο κατάστημα Saks Fifth Avenue. Αφού έκανε τις αγορές της, πλήρωσε και έφυγε. Όταν πήγε σπίτι της και άνοιξε τα ψώνια την περίμενε μια έκπληξη. Στον πάτο της σακούλας βρήκε ένα σημείωμα που έγραφε στην κορυφή του: «ΒΟΗΘΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ».
Η επιστολή ήταν γραμμένη με μπλε στυλό σε άσπρο χαρτί και συνοδευόταν με μια φωτογραφία του με πορτοκαλί μπουφάν και μια διεύθυνση email στο πίσω μέρος της, ενώ την υπέγραφε με το όνόμά του, Tohnain Emmanuel Njong
«Μας κακομεταχειρίζονται και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε σαν σκλάβοι 16 ώρες κάθε μέρα κατασκευάζοντας αυτές τις υφασμάτινες τσάντες στο εργοστάσιο της φυλακής» έγραφε ο αποστολέας και συνέχιζε: «Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την ενόχληση».
Αυτή η γυναίκα βρήκε το σημείωμα - DNAinfo/Serena Solomon
Ο σύγχρονος αυτός σκλάβος, βρήκε έναν τρόπο να κάνει έκκληση για βοήθεια και καταγγέλλοντας ότι τον κρατούσαν παράνομα στο εργοστάσιο της κινεζικής φυλακής. Είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2011 για απάτη, την οποία όπως ισχυρίζεται δεν έκανε ποτέ.
Τον κράτησαν έγκλειστο για 10 μήνες μέχρι να οριστεί δικηγόρος, ενώ ήταν υποχρεωμένος να εργάζεται 16 ώρες την ημέρα (από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ) χωρίς κανένα διάλειμμα. Τους παρακολουθούσαν διαρκώς και τους έδιναν ένα χαρτί για να σημειώνουν την καθημερινή τους απόδοση. Εκείνος κατάφερε να κρυφτεί για να γράψει τα σημειώματα.
Μέσα σε αυτή την τσαντα βρέθηκε το σημείωμα
Η 28χρονη που βρήκε το σημείωμα ταρακουνήθηκε και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Πήγε το σημείωμα στο Laogai ένα ίδρυμα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις φυλακές της Κίνας.
Ο Wu, ιδρυτής του ιδρύματος Laogai είχε περάσει ο ίδιος 19 ολόκληρα χρόνια στο εργοστάσιο των κινεζικών φυλακών που είναι γνωστό ως «laogai».
Ο Wu, ιδρυτής του ιδρύματος Laogai
Ωστόσο, ο εντοπισμός του αποστολέα δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο φυλακισμένος εντοπίστηκε χάρις σε ένα τεστ DNA. Αυτή ήταν η πέμπτη προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο, αφού είχε γράψει συνολικά πέντε γράμματα.
Η επιστολή γράφτηκε τον Ιούνιο του 2012 και ο άνδρας κατάφερε να αποφυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2013.
Ηταν τέτοια η απόγνωσή του που πήρε μεγάλο ρίσκο, στέλνοντας μηνύματα στον έξω κόσμο, ενώ γνώριζε ότι αν τον ανακάλυπταν είτε θα αυξανόταν η ποινή του είτε θα τον σκότωναν.
«Είμαι ευτυχισμένος που κάποιος άκουσε την κραυγή μου» σχολίασε για όσα ακολούθησαν μετά την εύρεση του μηνύματός του ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικός με τα προϊόντα που αγοράζει και τον τόπο παραγωγής τους.
Όσο για την Wilson, την 28χρονη που βρήκε το μήνυμα, ξεκαθάρισε ότι το όλο ζήτημα την έκανε να ξανασκεφτεί το πραγματικό «κόστος» των ειδών που καταναλώνει.
Η πρεσβεία της Κίνας στις ΗΠΑ δεν δέχτηκε να σχολιάσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ