ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2015

Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. - Τί θα συζητηθεί για την προσφυγική κρίση


prosfyges 17-12-2015Με την προσφυγική κρίση να κυριαρχεί στην ατζέντα, οι ηγέτες της ΕΕ προσέρχονται στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να λάβουν αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για την εθελοντική μετεγκατάσταση χιλιάδων Σύρων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία, αλλά και να αξιολογήσουν...
την πορεία υλοποίησης των προηγούμενων δεσμεύσεων να πάρουν από την Ελλάδα και την Ιταλία 160.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


Θα προηγηθεί μίνι σύνοδος κορυφής με συμμετοχή Αυστρίας, Γερμανίας, Φινλανδίας, Σουηδίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, Ελλάδα και Τουρκίας. Στο περιθώριο της συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν πρβλέπεται να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο πλαίσιο του σχεδίου απευθείας μετεγκατάστασης, αλλα κλήθηκε στη συνάντηση λόγω της εμπλοκής της στη διακίνηση των προσφύγων.
Η αντζέντα της συνόδου που θα ακολουθήσει, περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά θέματα, εκτός από αυτό της μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, οι ηγέτες θα συζητήσουν τα παρακάτω θέματα:
-Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή: Θα συζητηθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, με δικαίωμα επέμβασης χωρίς την έγκριση των εθνικών κυβερνήσεων.
-Τρομοκρατία: Συνοριακοί έλεγχοι, εξτρεμισμός, ανταλλαγή πληροφοριών και αντιτρομοκρατική συνεργασία μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
-Δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, θα παρουσιάσει προτάσεις για έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων, εν όψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Ενιαία αγορά: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μέτρα για την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής αγοράς.
-Οικονομική και Νομισματική Ένωση: θα συζητηθούν προτάσεις για τη θωράκιση της ΟΝΕ.
Αποφασισμένος να κρατήσει την μετανάστευση και την τρομοκρατία ως ξεχωριστά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι "η προστασία των εξωτερικών συνόρων μας δεν έχει σκοπό να τρομάξει εκείνουν που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους ή διώξεις".
"Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα ελευθερίας και θα παρέχει πάντα καταφύγιο για εκείνους που απειλούνται", έγραψε στην πρόσκληση για τη σύνοδο κορυφής.
Καθώς μια ταραχώδης χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αγωνίζονται να διατηρήσουν την ενότητα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Αμφίβολη η μετεγκατάσταση
Τα αρχικά σχέδια μετεγκατάστασης των προσφύγων συζητούνταν με όρος εκατοντάδων χιλιάδων και σήμερα έχουν ήδη υποχωρήσει σε δεκάδες χιλιάδες. Τα όποια σχέδια θα πρχωρήσουν, εφόσον η Τουρκία λάβει αποφασιστικά μέτρα για να ανακόψει τη δράση των κυκλωμάτων των διακινητών στο Αιγαίο.
Στο μεταξύ, τα σχέδια για μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στην Ευρώπη, κινούνται πολύ αργά - μέχρι στιγμής μόνο περίπου 200 έχουν πράγματι μεταφερθεί από μία χώρα σε άλλη.
Η σύνοδος κορυφής θα συζητήσει επίσης βρετανικές προσπάθειες να επαναδιαπραγματευθεί την ένταξή της στην ΕΕ πριν από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έως το τέλος του 2017, για το αν θα πει ή να φύγουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες από τη Χίο, ότι «έχουμε αποφασίσει, 66.000 πρόσφυγες που αναλογούν στην Ελλάδα να μετεγκατασταθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως χώρες του Κέντρου και του Βορρά, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει παρά μονάχα πολύ λίγες μετεγκαταστάσεις, κάτω από 100». Πράγμα που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις από την πλευρά των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υποδεχτούν πρόσφυγες.
Ανησυχία για πιθανό Brexit
Στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθούν, επίσης, οι προσπάθειες η Βρετανίας να επαναδιαπραγματευθεί την ένταξή της στην ΕΕ, πριν από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος έως το τέλος του 2017, για το αν θα παραμείνει ή όχι μέλος.
Η καγκελάριος Μέρκελ υπογράμμισε την "τεράστια σημασία" της αποφυγής μιας βρετανικής εξόδου, αλλά είπε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να ενδώσει στις όλες τις απαιτήσεις του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για μεταρρυθμίσεις.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-12-2015 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ