ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2015

Επιθέσεις και επεισόδια σε κέντρα προσφύγων σε Γερμανία και Ολλανδία [βίντεο+φωτο]


refuges1 germany 27-12-2015Επιθέσεις και βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία και στην Ολλανδία, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα προβλήματα πρόβλημα της αναποτελεσματικής διαχείρισης από την Ευρώπη του προσφυγικού προβλήματος, καθώς ενίσχυσης των ακροδεξιών-ρατσιστικών...


αντιλήψεων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.  
Συγκεκριμένα, στη Γερμανία, το Σάββατο άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον κτηρίου στη Σαξονία στο οποίο πρόκειται να φιλοξενηθούν περίπου 100 πρόσφυγες τις ερχόμενες εβδομάδες, προφανώς για του βάλουν φωτιά,
Όπως αναφέρει το Russia Today, τέσσερις αιτούντες άσυλο βρίσκονταν μέσα στο κτήριο όταν οι άγνωστοι πέταξαν τις μολότοφ και κανείς εξ αυτών δεν τραυματίστηκε. Άνθρωποι από το προσωπικό ασφαλείας είδαν μετά την επίθεση να φεύγουν από το σημείο με ένα αυτοκίνητο δύο άνδρες και δύο γυναίκες. 
Στο σημείο έσπευσαν μετά την επίθεση 70 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί και πλέον το εν λόγω κτήριο, που σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι MDR, αναμένεται να φιλοξενήσει 100 πρόσφυγες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, φρουρείται επί 24ώρου βάσεως, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για απόπειρα εμπρησμού. 
Σχεδόν ταυτόχρονα μια δεύτερη επίθεση εκδηλώθηκε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Δρέσδη, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος. 
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο αριθμός των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχει φθάσει τις 800 το 2015, καθώς η χώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα εγκλημάτων μίσους εν μέσω της μαζικής εισροής προσφύγων και μεταναστών.
Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικογένειας και Ενσωμάτωσης της κρατιδιακής κυβέρνησης της Βαυαρίας, Εμίλια Μίλερ (CSU), ανακοίνωσε νωρίτερα τον Δεκέμβριο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που έχουν φθάσει στη Γερμανία μέσα στο 2015 ξεπέρασε το 1.000.000. Ο αριθμός αυτός, εξήγησε η Μίλερ, τεκμηριώνεται με βάση τις εγγραφές στο σύστημα EASY, το λογισμικό με βάση το οποίο κατανέμονται οι αιτούντες άσυλο στα ομόσπονδα κρατίδια, ανάλογα με τον πληθυσμό και τα φορολογικά τους έσοδα.
Τρεις συλλήψεις στην Ολλανδία, μετά από συμπλοκές σε κέντρο προσφύγων 
refuges2 holland 27-12-2015
Την ίδια μέρα, στην Ολλανδία, τρία άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία έπειτα από συμπλοκές που σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Άρνεμ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter.
Κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σοβαρά και την Κυριακή επανήλθε η ηρεμία στο κέντρο υποδοχής, πρόσθεσε η αστυνομία. Στις συμπλοκές μετείχαν 15 ως 20 άνθρωποι, η εθνικότητα των οποίων δεν διευκρινίστηκε, μετέδωσε παράλληλα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των 11 πρώτων μηνών του 2015, η Ολλανδία έχει υποδεχθεί έναν αριθμό ρεκόρ για τη χώρα 54.000 προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την έλλειψη σταθερότητας στις χώρες τους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην ιστορία της από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η κοινή γνώμη της Ολλανδίας εμφανίζεται βαθειά διχασμένη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί και να γίνει η διαχείριση του προσφυγικού κύματος, και εντάσεις προκαλούνται τακτικά.
Έκληση για αλληλεγγύη από τον βασιλιά της Ολλανδίας
Στις αρχές του μήνα, η αστυνομία είχε ρίξει προειδοποιητικά πυρά στον αέρα για να σταματήσει τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο χωριό Γκέλντερμαλσεν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για το άνοιγμα ενός κέντρου υποδοχής 1.500 προσφύγων.
Στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη και κάλεσε τους Ολλανδούς να μην υποκύψουν στο φόβο για το μέλλον.
«Βεβαίως και θέλουμε να προστατεύσουμε αυτό που μας είναι ακριβό. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε ούτε να αρνηθούμε το αίσθημα του φόβου. Όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον φόβο να ορίζει τις ζωές μας και να κυριαρχήσει στην κοινωνία μας. Οι Ολλανδοί δεν θα πρέπει να "μπουν στο καβούκι τους", αλλά να αντιμετωπίσουν από κοινού, με θάρρος και αξιοπρέπεια, και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά (τους)», είπε χαρακτηριστικά ο  Ολλανδός βασιλιάς.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-12-2015 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ