ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2015

Δυο γραμμές και κόντρες στη ΝΔ για το σύμφωνο συμβίωσης


Σε έλλειμμα καθορισμού κεντρικής πολιτικής γραμμής σε σχέση με το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί η απουσία ηγεσίας της ΝΔ.
duo-grammes-kai-kontres-sti-nd-gia-to-sumfwno-sumbiwsis
 

Σε έλλειμμα καθορισμού κεντρικής πολιτικής γραμμής σε σχέση με το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί η απουσία ηγεσίας της ΝΔ.
Αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται μεταξύ διασταυρωμένων εσωτερικών πυρών σε σχέση με την τελική στάση που θα κρατήσει κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου.
Επί της ουσίας οι βουλευτές του κόμματος έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Εκείνους που θα ψηφίσουν τις σχετικές διατάξεις και τους πιο σκληροπυρηνικούς που αντιτίθενται και έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν.
Η απόφαση μάλιστα 38 βουλευτών να καταθέσουν αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας φαίνεται πως περιπλέκει και άλλο την κατάσταση καθώς κατά πληροφορίες υπήρξαν άλλοι βουλευτές που ζητούσαν να αποσυρθεί η πρόταση. Η ενεργειά τους έγινε χωρις να έχει προηγηθει κεντρικη συνεννόηση, ενω στην πλειοψηφια τους αυτοι που έχουν υπογράψει ανήκουν στη λεγόμενη δεξιά πτέρυγα.
Ο εισηγητής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου είχε έντονη συζήτηση στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου με τους , Μάκη Γιακουμάτο, Δημήτρη Κυριαζίδη και Γιάννη Βρούτση, ενώ παρέστη και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι θα υπερψηφίσει.
Παρά τη διεξοδική συζήτηση δεν βρέθηκε κοινός τόπος. Ο κ. Αθανασίου μίλησε για ώρα με τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ προς στιγμή έπεσε η ιδέα να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση των βουλευτών στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει ενιαία γραμμή.
Βουλευτές του κόμματος εξέταζαν το ενδεχόμενο να αποσυρθεί το αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας καθώς σημείωναν ότι δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να εμφανιστεί με δύο γραμμές.
Βουλευτές της παράταξης όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκη Κεραμέως, Όλγα Κεφαλογιάννη κ.α να υπερψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο όπως και άρθρα που αφορούν το Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλοι «γαλάζιοι» να καταψηφίσουν.
Νωρίτερα ο κ. Αθανασίου διαβλέποντας το επερχόμενο αδιέξοδο είχε πει ότι δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας αναφορικά με τη ψήφιση του νομοσχέδιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ