ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2015

«Στρατιωτική πρόκληση» για την Κίνα η πτήση αμερικανικών B-52 στη Νότια Σινική Θάλασσα


B52 19-12-2015Στην καταγγελία μιας «σοβαρής στρατιωτικής πρόκλησης» προχωρησε το Σάββατο το κινεζικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από την υπερπτήση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα αμερικανικά βομβαρδιστικά - με δυνατότητα να μεταφέρουν και πυρηνικά -  B-52 πάνω από μία περιοχή στη Νότια Σινική Θάλασσα...
που διεκδικεί η Κίνα και βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων διενέξεων με τους γείτονές της.
«Το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 εισήλθαν χωρίς άδεια στον εναέριο χώρο των κινεζικών νήσων Νάνσα και των παρακείμενων χωρικών υδάτων», επισημαίνει το  υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, χρησιμοποιώντας το μανδαρίνικο όνομα των νησιών Σπάρτλι.


Η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της την Παρασκευή, επικαλείται αξιωματούχους του Πενταγώνου για να αναφέρει ότι σε μία αποστολή δύο B-52 την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα δύο αεροσκάφη πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των δύο ναυτικών μιλίων, πιο κοντά απ΄ό,τι προβλεπόταν, ένα τεχνητό νησί που έχει κατασκευάσει η Κίνα σε ύφαλο των Σπάρτλι, πιθανώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών
Χαρακτηριστικά η εφημερίδα γράφει ότι ίσως λόγω κακών καιρικών συνθηκών το αεροσκάφος «εξετράπη της πορείας του χωρίς να έχει την πρόθεση» 
Αναφερόμενο ακριβώς σε αυτό το περιστατικό το Κινεζικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει ότι «αυτή η συμπεριφορά αποτελεί μια σοβαρή στρατιωτική πρόκληση, που περιπλέκει τη γενικότερη κατάσταση στη Νότια Σινική Θάλασσα», υπογραμμίζοντας ότι συμβάλλει «στη στρατιωτικοποίηση της περιοχής».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το  Πεκίνο διεκδικεί δικαιώματα κυριαρχίας σχεδόν στο σύνολο της Νότιας Σινικής Θάλασσας και διεξάγει μεγάλες επιχειρήσεις επιχωμάτωσης των νησιών, μετατρέποντας τους κοραλλιογενείς υφάλους σε λιμάνια, διαδρόμους προσγείωσης και διάφορες υποδομές.
Ανάλογα το  Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και η Ταϊβάν έχουν διεκδικήσεις – μερικές φορές επικαλυπτόμενες – σε ένα μέρος της περιοχής, στο επίκεντρο έντονων εδαφικών διενέξεων με την Κίνα.
Η Ουάσινγκτον, από τη δική της πλευρά, θεωρεί τις κινεζικές κατασκευές και αξιώσεις ως απειλή στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας, σε μία από τις πιο στρατηγικές θαλάσσιες διαδρομές στον κόσμο.
Ωστόσο, το κινεζικό υπουργείο Άμυνας επιμένει: «Εδώ και κάποιο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν αδιαλείπτως πολεμικά αεροπλάνα και πλοία στον εναέριο χώρο και στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας για επίδειξη δύναμης και για να υποδαυλίσουν εντάσεις. Απαιτούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν αμέσως μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων επικίνδυνων συμπεριφορών, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι σχέσεις των δύο χωρών μας. Ο κινεζικός στρατός θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί αποφασιστικά την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας».
Πράγματι, οι ΗΠΑ έχουν προκαλέσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες την οργή του Πεκίνου, στέλνοντας ένα αντιτορπιλικό και στη συνέχεια ένα βομβαρδιστικό B-52 κοντά στα τεχνητά νησία Σπάρτλι, που ελέγχονται από την Κίνα.
Οι κινεζικές ναυτικές δυνάμεις – που περιλαμβάνουν πολεμικά σκάφη, υποβρύχια, συστήματα εντοπισμού και αερομεταφερόμενης διοίκησης, καθώς και καταδιωκτικά αεροσκάφη – αναπτύχθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Νότια Σινική Θάλασσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολεμικά γυμνάσια.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-12-2015 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ