ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014

Focus: Οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

Focus: Οι τρεις επιλογές του Τσίπρα

Το γερμανικό περιοδικό θεωρεί ως δεδομένο ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και αναλύει τις επιλογές που θα έχει για την οικονομία.
focus-oi-treis-epiloges-tou-tsipra

Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus και χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως το άνθρωπο που προκαλεί τον περισσότερο φόβο στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την αρθρογράφο Αντωνία Σέφερντ ο επόμενος πρωθυπουργός θα έχει τρεις δρόμους να διαλέξει για να οδηγήσει την ελληνικη οικονομία:

1. Η θεωρητική επιλογή – Εξοδος από το ευρώ.

Το περιοδικό εκτιμά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται να κάνει ένα τόσο ριζοσπαστικό βήμα. Η αντικατάσταση του ευρώ με τη δραχμή θα προκαλέσει μαζική υποτίμηση και ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί.

2. Η ρεαλιστική επιλογή: Καμία αλλαγή

Η αρθρογράφος θεωρεί ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα θελήσει να προκαλέσει αναταράξεις στην ευρωζώνη και θα θελήσει αν έχει την στήριξη της ΕΚΤ, η οποία σε αντάλλαγμα θα ζητήσει να διατηρήσει τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Ο Τσίπρας πιθανώς να λάβει κάποιες παραχωρήσεις, τις οποίες θα μπορέσει να «πουλήσει» στην χώρα του ως μια «εν μέρει νίκη»«.

3. Η λογική επιλογή: Κούρεμα και ριζικές μεταρρυθμίσεις

Το περιοδικό αναφέρει ότι έως σήμερα οι δανειστές αρνούνται να δεχθούν ένα νέο κούρεμα χρέους, αλλά τονίζει ότι μια ελάφρυνση χρέους δεν θα μπορέσει να αποφευχθεί μακροπρόθεσμα, θεωρώντας το «λογικό επακόλουθο». Το περιοδικό προσθέτει πάντως ότι ακόμη και ένα γενναίο κούρεμα δεν θα αποδώσει αν δεν συνοδευτεί με ριζικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι οι έως τώρα αλλαγές που εφαρμόστηκαν δεν είχαν κανένα νόημα. 

Handelsblatt: Η Ελλάδα οδεύει στον γκρεμό

Για μία χώρα, την Ελλάδα, που «έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω», κάνει λόγο στην τελευταία της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, με αφορμή την προοπτική να αναδειχθεί νικητής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στον τίτλο της: «Η χώρα κινείται και πάλι προς τον γκρεμό».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τερματισμό της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, ως πρωθυπουργός όμως ο Τσίπρας δεν θα έχει περίοδο χάρητος. Το κράτος έχει χρήματα μέχρι τον Μάρτιο. Πολλοί θεωρούν ότι ο Τσίπρας θα εκλογικευτεί, όταν έρθει στην εξουσία. Είναι όμως αμφίβολο αν θα τον ακολουθήσει το κόμμα του», δημοσιεύει η εφημερίδα, επικαλούμενη ταυτόχρονα επιστροφή της αβεβαιότητας των επενδυτών και κίνδυνο απόσυρσης των χρημάτων τους.

Die Welt: «Το Grexit γίνεται πιθανότητα»

Η εφημερίδα δημοσιεύει: «Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Τσίπρας θα πάρει πίσω όλα όσα έκαναν οι προκάτοχοί του. Υπάρχει απλώς κίνδυνος διακοπής των μεταρρυθμίσεων. Στην Ευρώπη θα πρέπει να πάψει το Grexit να αποτελεί ταμπού και η Ελλάδα θα πρέπει να κρατηθεί στη ζωή μόνο αν εκπληρώνει τις αναγκαίες προϋποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ