ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Μάντσεστερ: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του βομβιστή αυτοκτονίας - Στρατιώτες αναπτύσσονται στους δρόμους της Βρετανίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη φωτογραφία του βομβιστή αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο σε συναυλία στο Μάντσεστερ Αρένα σκοτώνοντας 22 ανθρώπους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, δύο Πολωνοί οι οποίοι μέχρι πρότινος αγνοούνταν θεωρούνται πλέον και επίσημα νεκροί.


Οι αρχές της Βρετανίας επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης είναι ο Σαλμάν Αμπέντι, λιβυκής καταγωγής, την ταυτότητα του οποίου είχαν δώσει στη δημοσιότητα Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμπέντι ήταν γνωστός στις αρχές αλλά δεν αποτελούσε αντικείμενο κάποιες εν εξελίξει έρευνας ούτε θεωρούνταν ότι αποτελούσε υψηλό κίνδυνο. Αντίθετα θεωρούνταν περιφερειακή φιγούρα ακριβώς όπως και ο δράστης της επίθεσης στο Ουεστμίνστερ Καλίντ Μασούντ.
Ο Αμπεντί πυροδότησε την αυτοσχέδια βόμβα του καθώς το πλήθος έβγαινε από τον συναυλιακό χώρο, με συνέπεια να προκληθεί τρομακτικός πανικός. Στη διαμελισμένη σορό του, οι Αρχές βρήκαν το έγγραφο της ταυτότητάς του, ενώ χθες έκαναν έρευνες στο σπίτι του και συνέλαβαν τον αδελφό του.
Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει εξακριβώσει εάν ο δράστης έδρασε μόνος του ή αν ήταν μέλος ενός ευρύτερου δικτύου. Κι αυτό γιατί παρόλο που το ISIS ανέλαβε την ευθύνη η αστυνομία δεν έχει βρει κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.
Χθες βράδυ η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στην ανώτατη βαθμίδα, από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2007, σήμα ότι οι βρετανικές αρχές δεν αποκλείουν και νέο χτύπημα άμεσα. Επίσης, η Μέι διευκρίνισε ότι τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας σε τοποθεσίες - κλειδιά, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει παρουσία στρατιωτικού προσωπικού σε δημόσιες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και αθλητικούς αγώνες.
Πρόκειται στην ουσία για την εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδίου με την κωδική ονομασία «Temperer». Μάλιστα είναι η πρώτα φορά που ο συγκεκριμένος μηχανισμός ενεργοποιείται από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχεδιασμός περίπου 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη Βρετανία υποστηρίζοντας την αστυνομία και αντικαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικούς ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να περιπολούν σε περιοχές «κλειδιά».
Οι βρετανικές αρχές με αφορμή την επίθεση στο στάδιο κάνουν λόγο για «βήμα προς τα πίσω», λόγω του γεγονότος ότι για πρώτη φορά από τις πολύνεκρες επιθέσεις του Λονδίνου, το 2005, τρομοκράτης κατόρθωσε να κατασκευάσει και να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο μηχανισμό στη Βρετανία. Εχουν μεσολαβήσει και άλλες επιθέσεις, όπως αυτή εις βάρος του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, στο Λονδίνο, από την οποία τη Δευτέρα συμπληρώθηκαν ακριβώς τέσσερα χρόνια, καθώς και η πρόσφατη επίθεση εναντίον περαστικών έξω από την έδρα της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν υπήρχαν εκρηκτικά, παρά μόνο ματσέτες ή αυτοκίνητα ως όπλα. Το νήμα που συνδέει τους δράστες των επιθέσεων αυτών είναι η εκπεφρασμένη με όρους θρησκευτικού φανατισμού αντίθεση στην πολιτική της Βρετανίας στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ