ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

ΜΑΝΟΥ ΔΕΡΤΟΥΖΟΥ! ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Από το ΦΒ του κ Μάνου Δερτούζου
ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΠΕΡΑΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΒΟΥΛΑ
Αναρτήθηκε από 
Χθες στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο η εγκληματική αδιαφορία σε βάρος της Σαλαμίνας μετά την βύθιση του πλοίου Αγ. Ζώνη 2 στην Αταλάντη. Παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά, του Διοικητού του Λιμεναρχείου Σαλαμίνας εκπροσώπου της εταιρείας που ανέλαβε την αποκατάσταση της Ρύπανσης, εκπροσώπων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και των βουλευτών κ.κ Καρακώστα και Κασιμάτη και του Ανιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου, αποδείχθηκε ότι αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουν την δυτική πλευρά του ναυαγίου και όχι την Ανατολική δηλαδή την Σαλαμίνα.

Ενώ το ναυάγιο έγινε την Κυριακή στις 2 τα μεσάνυχτα το μαζούτ έφθασε στις ακτές Κυνόσουρας και Σελήνια στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. 16 ολόκληρες ώρες δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να προστατεύσουν την Σαλαμίνα.
Αποδείχθηκε από το δραματικό αποτέλεσμα, ότι δεν έβαλαν πλωτά φράγματα στην πλευρά της Σαλαμίνας, διότι εάν είχαν βάλει η Κυνόσουρα και τα Σελήνια δεν θα είχαν υποστεί αυτή την καταστροφή.
Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να προστατεύσουν το Πέραμα, τον Πειραιά και φυσικά την Γλυφάδα - Βούλα εάν ο καιρός άλλαζε από Ανατολικό σε Δυτικό.
Τεράστιες ευθύνες έχει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που δεν κινήθηκε αστραπιαία από την πρώτη στιγμή να περικυκλώσει το ναυάγιο με αλλεπάλληλα φράγματα.
Αποδείχθηκε επίσης ότι η ιδιωτική εταιρεία που πήρε εντολή τα ξημερώματα της Κυριακής να επιληφθεί της ρύπανσης ήταν ανεπαρκής και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Οι ευθύνες είναι τεράστιες για το οικολογικό έγκλημα και πρέπει να αποδοθούν.
Δυστυχώς αποδείχθηκε επίσης για μία ακόμη φορά ότι δεν μας υπολογίζουν, γι αυτό θέλουν να μετατρέψουν τις παραλίες μας σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ψιλή Άμμο που θέλουν επίμονα σε αυτό το θαυμάσιο κόλπο να εγκαταστήσουν οστρακοκαλλιέργεια.

Σε αυτή την υποβάθμιση του νησιού μας, πρέπει ν είμαστε ενωμένοι απέναντι τους και όχι να τους χαδεύουμε μη τυχόν και στεναχωρήσουμε Υπουργούς και Λιμενάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ