ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2017

KANENAΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ

Φωτογραφία του Μάνος Δερτούζος.

Από το προσωπικό Φ/Β του Κο Μάνου Δερτούζου  
KANENAΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΡΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ

Ο ξεσηκωμός που έγινε για την εγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας στη Ψιλή Άμμο, ανάγκασε την Περιφέρεια να εισηγηθεί αρνητικά στην εγκατάσταση της μονάδας. Η μεγάλη αντίδραση του Συλλόγου της Ψιλής Άμμου από την πρώτη στιγμή με την κινητοποίηση των κατοίκων, η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκληρές εκφράσεις την ημέρα εκείνη, η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ε.Ε.Σ.Σ, οι φωνές φορέων και προσώπων, είχε σαν πρώτη φάση να κερδηθεί μία μάχη ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.
Η μάχη αυτή που κέρδισε όλη η Σαλαμίνα πρέπει να γίνει παράδειγμα για διεκδικήσεις απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη Σαλαμίνα σε μία απέραντη χαβούζα. Η αρνητική αυτή εισήγηση δεν πρέπει να αποδυναμώσει την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου πρέπει να είμαστε όσο μπορούμε περισσότεροι γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης και ο οποίος πρέπει να πάρει το μήνυμα με την δυναμική μας παρουσία.
Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί η παρ.2 της εισήγησης που πρέπει να μας έχει όλους σε επαγρύπνηση για σχέδια ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή και στο σημείο αυτό πλέον πρέπει να εστιασθεί η προσπάθεια
Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
...........................
Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η

«Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την ίδρυση πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστρακοειδών (μυδοκαλλιέργειας) σε σύστημα long line της Ανδρέας Πετρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 194,40 τόνων σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά Δήμου Σαλαμίνας Π.Ε. Νήσων».

…………………………………………………….

Έχοντας υπόψη:

(1) Τη σύντομη παρουσίαση του έργου,

(2) Τις Επισημάνσεις - Διαπιστώσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα το γεγονός ότι η εξεταζόμενη πλωτή μονάδα βρίσκεται εντός Π.Α.Υ. Ε, όπου η κύρια υδατοκαλλιεργητική δραστηριότητα είναι η ιχθυοκαλλιέργεια και όχι η οστρακοκαλλιέργεια.

(3) Το γεγονός ότι μέχρι και την παρούσα δεν έχει θεσμοθετηθεί Π.Ο.Α.Υ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στην Περιφέρεια Αττικής.

(4) Την με αριθ. 48/2012 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την οποία ζητά την αναστολή εφαρμογής της Κ.Υ.Α. 31722/04-11-2011 (ΦΕΚ Β’/2505/04-11-2011) σχετικά με την «Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού» για την Περιφέρεια Αττικής,

η Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εισηγείται ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την ΜΠΕ του έργου του θέματος.


Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ