ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Ιανουαρίου 27, 2018

Ο Τσίπρας ενημερώνει για το Σκοπιανό - Κουτσούμπας: Έρχομαι με μικρό καλάθι LIVE

Ο Τσίπρας ενημερώνει για το Σκοπιανό -  Κουτσούμπας: Έρχομαι με μικρό καλάθι LIVE


Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για το προγραμματισμένο για τις 13:30 ραντεβού του με τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό.


Κάλλιο αργά παρά ποτέ η ενημέρωση» σχολίασε και πρόσθεσε πως προσέρχεται με μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα της όλης υπόθεσης. «Το σημαντικό είναι να είναι ποιοτική (η ενημέρωση) παρενέβη ο κ. Τσίπρας.
Είναι καλό να αναπτύσσονται οι διακρατικές σχέσεις αλλά από την άλλη δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί ούτε εφησυχασμός, πρόσθεσε ο γγ του ΚΚΕ, δεν χρειάζεται η ανάδειξη δευτερευόντων ζητημάτων ως κύρια, ειδικά στα Βαλκάνια.
Ο αλυτρωτισμός ήταν πάντα αιτία προβλημάτων στα Βαλκάνια, συμφώνησε ο πρωθυπουργός και ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως είναι σημαντικό να λυθούν αυτά τα θέματα, όπως το θέμα με το Σύνταγμα των Σκοπίων.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Κουτσούμπα καθώς καθυστέρησε να τελειώσει η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, που προηγήθηκε.


Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώνεται από τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις επαφές που είχε στο Νταβός με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.
Ωστόσο είναι ακόμα σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά.
Στη σειρά επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προηγήθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθούν Σταύρος θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης.
Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Φώφη Γεννηματά η οποία θα ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό.
Έναν χαλαρό διάλογο μπροστά στις κάμερες είχαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεννηματά συζήτησαν για τα παιδιά τους, με τον Πρωθυπουργό να λέει πως τα δικά του παιδιά παρότι είναι πολύ μικρά, παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Το κλίμα μεταξύ Μαξίμου και Χ. Τρικούπη είναι εκρηκτικό μετά την διαρροή του διαλόγου που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία. Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να κατηγόρησε την κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς  ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Συνεργάτες του πρωθυπουργού διέψευδαν τον διάλογο  «πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη πολιτική δυσκολία για να συμπεριφέρεται καθ’ αυτόν τον τρόπο» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Χθες το απόγευμα κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου το «Κίνημα Αλλαγής» τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων και μια λύσης που θα είναι «κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές που διασφαλίζει πλήρως  τα εθνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης  της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δώσει «λευκή επιταγή».
Μαξίμου για Μητσοτάκη: Επέλεξε τον δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού
Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ΠΓΔΜ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.
Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα».
Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ενημέρωσε γιατί τα τηλεοπτικά πλάνα στη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν είχαν ήχο.
«Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό   και για τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις από το γραφείο του στη Βουλή:
Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονταν τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».
«Kλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, η κυβέρνηση προβαίνει σε παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα για τη χώρα μας, ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Οι χειρισμοί Τσίπρα δεν μπορούν να πείσουν τους Ελληνες, το ζήτημα τωνν Σκοπίων αφορά την εθνική συνείδηση, δεν θα διχάσουμε τους Ελληνες. Ο κ Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε αυτό τον δρόμο μόνος τους, ας μην ψάχνει για συνενόχους».


Η συνάντηση ήταν  40 λεπτών.  Δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος του Μαξίμου, αλλά ότι έχει να πει σε σχεση με τη συνάντηση θα το κάνει από το γραφείο του στη Βουλή.
Λίγο νωρίτερα από τις 10:30 που ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού τους έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση γίνεται μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει κατ’ ιδίαν για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός.
Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη αντίδραση της ΝΔ και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν οργισμένη. Αρχικά η αντίδραση της ΝΔ ήταν: «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση».
Λίγα λεπτά μετά από την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι "η συνάντηση γίνεται μόνο για λόγους θεσμικής τάξης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεννόηση".
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιστροφή του από το Νταβός, τη συνεδρίαση μίνι υπουργικού συμβουλίου, την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, με επίκεντρο το Σκοπιανό και τις επαφές του στην Ελβετία, θα έχει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμο
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα:
10:30 συνάντηση με το πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά

13:30 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

17:30 συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Παυλόπουλος: Να εξαλείψει η ΠΓΔΜ τον αλυτρωτισμό -Τσίπρας: Γίνονται βήματα

Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για περίπου 1,5 ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό και την Αλβανία.

Στις 18:30 εισήλθε ο πρωθυπουργός στο Προεδρικό Μέγαρο και αποχώρησε χαμογελαστός δίχως να κάνει δηλώσεις στις 19:50.

Στον διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός σχολίασε αρχικά τον καιρό στην Αθήνα και στο Νταβός, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε τη πεποίθηση ότι στο μεν θέμα της Αλβανίας έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, στο δε θέμα των Σκοπίων, δεν είμαστε στο ίδιο σημείο, αλλά γίνονται προσπάθειες. Επεσήμανε εξάλλου ότι επιδιώκει εθνική γραμμή χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι τα Σκόπια πρέπει να απαλείψουν τις αλυτρωτικές πτυχές στο Σύνταγμά τους, σημειώνοντας ότι ο αλυτρωτισμός δεν είναι ανεκτός από την ΕΕ όχι μόνο από την Ελλάδα. Και συνέστησε αρραγή ενότητα στα εθνικά θέματα.
Στις 10:30, το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στο Μαξίμου, αλλά η στάση του παραμένει η ίδια, ότι δηλαδή είναι αργά για ενημέρωση επί του θέματος. «Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση» έλεγαν πηγές της Πειραιώς. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προγραμματισμένη αναχώρηση για ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή.
Ακολουθούν στις 12:30 η Φώφη Γεννηματά, στις 13:30 ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 15:00 ο Σταύρος Θεοδωράκης και στις 17:00 ο Βασίλης Λεβέντης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από το περιβάλλον του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης αναμένεται να δηλώσει στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν θεωρεί «προαπαιτούμενο» για το όνομα την αλλαγή Συντάγματος της γείτονας χώρας, γιατί, όπως λέει σε συνομιλητές του, «η πΓΔΜ δεν είναι αξιόπιστη χώρα και ανά πάσα ώρα μπορεί μία άλλη κυβέρνηση να αλλάξει και πάλι το Σύνταγμα εις βάρος της Ελλάδας».
Χθες ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ξεκαθαρίζοντας πως «στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ». Οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, τόνισε. Πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται την ιστορία άλλου λαού» και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή στο Σκοπιανό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι η μεγάλη μας δύναμη είναι και παραμένει το ότι υπερασπιστήκαμε τον τόπο και τα εθνικά συμφέροντα κάθε φορά που υπήρχε αρραγής ενότητα» και σημείωσε ότι ο αλυτρωτισμός και η εξάλειψη δεν είναι μόνο θέμα δικό μας, αλλά και της ΕΕ. Η πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη, περνά μέσα από την εξάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.
Τη Δευτέρα στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Σκοπιανό. Οι ΑΝ.ΕΛ. δημοσίως διαβεβαιώνουν πως δεν θα δεχθούν καμία λύση με χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ