ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2018

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας

Φωτογραφία του χρήστη Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας.

Όγδοη έκδοση του Ιατροφαρμακευτικού Οδηγού “Medicine Index 2018”
Η 8η Έκδοση του Ιατροφαρμακευτικού Οδηγού “Medicine Index 2018” έρχεται να αποτελέσει μια από τις πιο έγκυρες, εύχρηστες και προσιτές πηγές πληροφόρησης στον τομέα του φαρμάκου. Το πόνημα αυτό περιλαμβάνει όλα τα φάρμακα, περιγράφοντας την χημική τους σύσταση, τη δοσολογία και τον τρόπο χορήγησης, τις αλληλεπιδράσεις με άλλες φαρμακευτικές και όχι μόνο ουσίες και τις πιθανές παρενέργειες καθώς και τα ονόματα των ιδιοσκευασμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας.
Με την ραγδαία εξέλιξη της φαρμακευτικής, της βιοτεχνολογίας και της μοριακής ιατρικής που οδηγούν σε ένα εκθετικά αυξανόμενο αριθμό νέων φαρμάκων, είτε στην εξέλιξη παλαιότερων με την μορφή βελτιωμένων ιδιοσκευασμάτων, η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του κλάδου γίνεται επιτακτικότερη για την υπεύθυνη και επιστημονικά ενδεδειγμένη συνταγογράφηση.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό προϋποθέτει την σαφή και απόλυτα τεκμηριωμένη ενημέρωση γιατρών και φαρμακοποιών.


Η έκδοση του Ιατροφαρμακευτικού Οδηγού "Medicine Index 2018" είναι συλλογική προσπάθεια.
Εκλεκτά μέλη του Ιατρικού και Φαρμακευτικού κόσμου, εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την ενημέρωση και ολοκλήρωσή του, συνέβαλαν τα πλείστα για την εκπόνηση του ιατροφαρμακευτικού οδηγού παρέχοντας στοιχεία και πληροφορίες. Επιπλέον οι εύστοχες επισημάνσεις τους είχαν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση πολλών σημείων του τελικού κειμένου.
Το “Medicine Index 2018” αποτελείται από δύο μέρη:
Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την ταξινόμηση των ιδιοσκευασμάτων σε ομάδες με βάση την ασθένεια για την οποία ενδείκνυνται, την φαρμακολογική τους δράση, την χημική τους δομή, καθώς και τις ενδείξεις τους. Η κατάταξη αυτή διευκολύνει τον ιατρό που συνταγογραφεί στις επιλογές του για την φαρμακευτική αγωγή των ασθενών του.
Στο δεύτερο μέρος και ουσιαστικότερο μέρος παρατίθενται αναλυτικά, με αλφαβητική σειρά, όλες οι φαρμακευτικές ουσίες που έχουν δοθεί με SPC από τις φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς και πολλοί σταθεροί συνδυασμοί φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με τις Ενδείξεις, την Δοσολογία, τον Τρόπο Χορήγησης, τις Αντενδείξεις, τις Ειδικές Προειδοποιήσεις & Προφυλάξεις κατά τη χρήση, τις Αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και ουσίες, τις Ανεπιθύμητες Ενέργειες, την Υπερδοσολογία, τις Φαρμακοδυναμικές και Φαρμακοκινητικές Ιδιότητες, τον κατάλογο Εκδόχων, τα Ιδιοσκευάσματα και για κάθε ένα από αυτά, τα στοιχεία για την παρασκευάστρια εταιρία καθώς και τα συναφή σκευάσματα που κυκλοφορούν στην χώρα μας.
Πεποίθηση όλων όσων ασχολούμεθα με τις συνεχείς εκδόσεις του “Medicine Index”, είναι ότι στα χέρια των ιατρών που συνταγογραφούν, παραδίδεται ένα εύχρηστο και πολύτιμο εργαλείο για την παροχή της βέλτιστης αγωγής στους ασθενείς τους.
Στόχος μας είναι να φτάσει ο οδηγός ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας μας.
Ο Ιατροφαρμακευτικός Οδηγός «MEDICINE INDEX 2018», θα λειτουργήσει και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να έχουν πρόσβαση μέσω internet, χρήστες από όλο τον κόσμο (Ιατροί, Φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας).
Tα δικαιώματα της συγκεκριμένης έκδοσης του “Medicine Index 2018”, έχουν παραχωρηθεί από την συγγραφέα Έφη Ζήση στο “Πανελλήνιο Σωματείο Έρευνας και Υποστήριξης Ατόμων για την Μείωση της Φτώχειας στην Ελλάδα”, με τον διακριτικό τίτλο “Στάση Ζωής, για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου.
Το “Medicine Index 2018” θα κυκλοφορήσει σε 25.000 αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ