ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Ιουλίου 16, 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ TU-95MS ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ - Αιφνίδιες Ρωσικές ασκήσεις στη θάλασσα Okhotsk - Ασύλληπτα μεγέθη δυνάμεων


16 -7- 2013
Αιφνιδιαστικά η Ρωσία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις Ένοπλες Δυνάμεις της και πραγματοποιεί μεγάλες ασκήσεις στην θάλασσα του Okhotsk, όπου η Ιαπωνία έχει εγείρει αξιώσεις σε βάρος της. Το σενάριο είναι απόκρουση επίθεσης ακόμη και με πυρηνικά όπλα...
 Ο ρωσικός Τύπος
επισημαίνει πώς πρόκειται για τις μεγαλύτερες ασκήσεις στην ιστορία της μετά-σοβιετικής εποχής και τη σφραγίδα του σε αυτό θα βάλει και ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που θα επιθεωρήσει τις δυνάμεις και θα παρακολουθήσει από κοντά την άσκηση.

Σύμφωνα με Ρωσικά δημοσιεύματα στις αιφνίδιες ασκήσεις θα λάβουν μέρος 160.000 στρατιώτες, περίπου 1.000 άρματα μάχης, περισσότερα από 100 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 70 πλοία.

Στις ναυτικές δυνάμεις συμμετέχουν και πλοία του Στόλου του Ειρηνικού, με έξι ομάδες ετερόκλητων δυνάμεων του Στόλου, που αποτελούνται από πλοία επιφανείας και υποβρύχια τα οποία προστατεύονται από αεροσκάφη τύπου II-38 και Tu-142.

Οι δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες κυρίως στο νησί Σαχαλίν, στη θάλασσα του Okhotsk, στην περιοχή όπου η Ιαπωνία έχει εδαφικές αξιώσεις από τη Ρωσία. Στο νησί Σαχαλίν αναμένεται να πετάξει σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις ασκήσεις.

Με εντολή Πούτιν έχουν τεθεί σε κατάσταση πλήρους συναγερμού η αεροπορική βάση «Ουκράινκα», όπου βρίσκονται αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Tu-95MS, τα οποία ως γνωστό έχουν την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.

Ο Ρωσικός Τύπος επισημαίνει και την εμπλοκή δυνάμεων προστασίας από χημικά και βακτηριολογικά όπλα, σημειώνοντας πώς στη διάρκεια ενός τοπικού πολέμου μπορεί να καταστραφούν χημικά εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως συνέβη στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια το 1999. «Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν μέτρα, για την προστασία του πληθυσμού και των στρατευμάτων από χημικές και ραδιενεργές μολύνσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σκοπός των ασκήσεων είναι η ικανότητα των στρατιωτικών μονάδων να πραγματοποιούν ταχεία μετακίνηση, σε απόσταση άνω των 3 χιλιάδων χιλιομέτρων, μαζί με τη συμμετοχή και ανάπτυξη ειδικών ομάδων για την προστασία από ακτινοβολία, χημικά και βιολογικά όπλα.

Η εφημερίδα Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα με εκτενές άρθρο της, υπό τον τίτλο «στα Στρατεύματα δόθηκε εντολή να πάνε προς την Ανατολή» και υπότιτλο, «ο Στρατός ελέγχεται για την ετοιμότητα απόκρουσης επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής», εφιστά την προσοχή στο γεγονός, ότι είναι οι μεγαλύτερες ασκήσεις στην ιστορία της μετα-σοβιετικής εποχής.

Τονίζει μάλιστα πώς είναι η πρώτη φορά που έγινε ανοιχτή συνεδρίαση, με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να τονίζει, ότι «τα στρατεύματα εκτελούν δραστηριότητες, με στόχο να είναι σε κατάσταση ανώτατης στρατιωτικής ετοιμότητας».

Mε τίτλο, «επείγον μήνυμα από το Γενικό Επιτελείο» και υπότιτλο, «Μεγάλης κλίμακας δοκιμή της ετοιμότητας», η εφημερίδα Ροσσίσκαγια Γκαζέτα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη μεταφορά υλικοτεχνικού και ιατρικού εφοδιασμού, καθώς επίσης και στο μέρος των ασκήσεων που σχετίζεται με επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων.

Αναφέρει δε το γεγονός, ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του σήματος «συγκέντρωση», η ταξιαρχία προστασίας από ακτινοβολία, χημικά και βιολογικά όπλα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ξεκίνησε προετοιμασία για πτήση προς την Άπω Ανατολή.

Ο Κονσταντίν Σιβκόφ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικών και Στρατηγικών Σπουδών του Γενικού Επιτελείου θεωρεί, ότι "η βασική ιδέα των αιφνίδιων ελέγχων σχετίζονται με μία ενδεχόμενη Ιαπωνο-αμερικανική επίθεση" και τονίζει πώς κατά τη διάρκεια των ασκήσεων «θα δοθεί έμφαση στην αποτροπή επίθεσης από τη θάλασσα, με στόχο την ακύρωση αμφίβιων επιχειρήσεων στα νησιά Σαχαλίν και Κουρίλες, καθώς και αποτροπή αποβίβασης αλεξιπτωτιστών και κατάληψης της Καμτσάτκα».

Σχετικά με την δυνατότητα ελέγχου των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Άπω Ανατολή, ο Σιβκόφ σημείωσε, ότι μάλλον δεν πρόκειται να γίνει, αν και δεν αποκλείει την ιδέα, ότι οι ασκήσεις αυτές έχουν σκοπό, «να εμποδιστεί η εξέλιξη ενός τοπικού πολέμου σε περιφερειακό».

Για τις αιφνίδιες ρωσικές ασκήσεις, μετά τη συνεργασία με την Κίνα, έχουν ενημερωθεί όλες οι χώρες τόσο σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών όσο και σε ανώτατο κυβερνητικό.

Η ρωσική αρκούδα «βρυχάται» και απαντά σε ενδεχόμενα Αμερικανο-Ιαπωνικά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ