ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2015

JPMorgan: Η Ελλάδα δεν θα εξοφλήσει τα χρέη της

JPMorgan: Η Ελλάδα δεν θα εξοφλήσει τα χρέη της

           Σίσυφος. "Τιτσιάνο, 1548-1549 ΜΧ


Η Ελλάδα ποτέ δεν θα είναι ποτέ σε θέση να εξοφλήσει τα χρέη της . Οι Ευρωπαϊκές αρχές θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το ελληνικό πρόβλημα   όσο το δυνατόν «παγωμένο». Με την παρούσα γνωμοδότηση, έγιναν    οι δηλώσεις αυτές από την Τράπεζα της JPMorgan.


Σε συνέντευξή του, στο "Bloomberg"   εξέφρασε αυτή την άποψη ο David Kelly, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής σε μία από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Αμερικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρυξέλλες, θα επιδιώξουν να καθυστερήσουν το χρόνο της χρεοκοπίας  της  Ελλάδας και   μια πιθανή της  έξοδο από την ευρωζώνη.

Ντέιβιντ Κέλι, διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας Στρατηγικής της  JPMorgan


"Ας μην εξαπατάται  κανένας.  Η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να εξοφλήσει τα χρέη που ανέλαβε, δεδομένης της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας και του μεγέθους του εθνικού της χρέους.

Οι Ευρωπαϊκές αρχές να τηρούν το προηγούμενο πρόγραμμα τους:
το μόνο που πετυχαίνει η ευρωζώνη είναι  να έχει την Ελλάδα δεμένη στο πλευρό της  και να  την ταΐζει.
 Εν τω μεταξύ, οι άλλες προβληματικές χώρες της Ευρώπης και οι ευρωπαϊκές τράπεζες ανακάμπτουν σταδιακά από την κρίση. Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία άρχισαν να βελτιώνονται. Αλλά η Ελλάδα είναι πιθανό, και θα παραμείνει σε κρίσιμη κατάσταση. Αλλά όσο περισσότερο θα διατηρείται η  σημερινή κατάσταση πραγμάτων, θα είναι το λιγότερο επικίνδυνο, κατά την άποψη των Βρυξελλών,  μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ.


  • Η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία μια τραγωδία. Λυπάμαι για τους Έλληνες, και για να είμαι ειλικρινής, η Ευρώπη θα μπορούσε να προσέφερε  μια πιο ουσιαστική βοήθεια προς την Ελλάδα από την αρχή. Αντ 'αυτού, οι Έλληνες στη μέση της ύφεσης αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν τις περικοπές ευρείας κλίμακας των δημοσίων δαπανών. Αυτό ήταν, ειλικρινά,  μια κακή απόφαση. Από την αρχή, οι Έλληνες ήταν  σε μειονεκτική θέση, τα προτεινόμενα μέτρα απλώς επιδείνωσαν  την κατάσταση στην οικονομία.

Επιπλέον, αναγκάζοντας την Ελλάδα να πάει σε  σοβαρές  περικοπές δαπανών, οι ευρωπαϊκές αρχές δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές του αριστερού  κόμματος.
Τώρα αυτό είναι ένα πρόβλημα σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Τα θεσμικά όργανα της εξουσίας στην Ευρώπη, μπροστά στα μάτια μας χάνουν την εμπιστοσύνη του λαού. Οι  Βρυξέλλες φοβούνται ότι ριζοσπαστικά κόμματα θα κερδίσουν τις εκλογές και σε άλλες χώρες. Κατά τη γνώμη μου, τελικά, ένα ορισμένο μέρος του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να καταβληθεί. Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα υποστούν ζημίες για τα χρέη αυτά. Παρ 'όλα αυτά, οι ευρωπαϊκές αρχές ελπίζουν ότι αν αναβάλουν την επίλυση του προβλήματος για μερικά χρόνια η αρνητική επίδραση της εν λόγω χρεοκοπίας θα είναι λιγότερο αισθητή.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του στο  "Bloomberg"  ο Laurence Fink, επικεφαλής της BlackRock, του μεγαλύτερου ταμείου επενδύσεων στον κόσμο (με τον όγκο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων των 4.650 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία), σημείωσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον ένα «πρόβλημα» για τις  ιδιωτικές εταιρείες. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Ελλάδα μεταφέρθηκε στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.


ΛΌΡΕΝΣ ФΙΝК, ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ, ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ BLACKROCK


«Αν η Ελλάδα κήρυττε  στάση πληρωμών το 2010, οι συνέπειες για τις τράπεζες θα ήταν  εξαιρετικά σοβαρές: για τις ιδιωτικές εταιρείες που ανήκαν τα περισσότερα από τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Μέχρι σήμερα, το 2015, περίπου το 70% των χρεών   της Ελλάδας δηλαδή των Ελληνικών Τραπεζών κατανέμονται μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας   και του Διεθνούς  Νομισματικού  Ταμείου, στις  οποίες η Ελλάδα  τώρα  έχει ένα τεράστιο ανεξόφλητο χρέος. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι οι δυνητικοί κίνδυνοι αθέτησης των κρατικών ομολόγων της Ελλάδας στο μέλλον δεν θα είναι πλέον ένα πρόβλημα για τις ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες. "


http://www.vestifinance.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ