Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία μας..
Το να αποφεύγετε το φτέρνισμα
© onedio
Όταν κλείνουμε το στόμα μας και πιέζουμε τη μύτη μας σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε ένα φτάρνισμα, η ενδοκρανιακή μας πίεση αυξάνεται σημαντικά. Η ροή του αίματος στο μυαλό μας διαταράσσεται και τα αιμοφόρα αγγεία και ο νευρικός ιστός συμπιέζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ζημίες στα αγγεία, ακόμα και προβλήματα ακοής.
Πηγή: livescience
Κολόνια
© Constantin Film
Συνθετικές ουσίες χρησιμοποιούνται συχνά για να φτιαχτούν τα αρώματα, καθώς παράγουν ισχυρότερη μυρωδιά και είναι φθηνότερα από τα φυσικά έλαια. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ζάλη, ναυτία και υπνηλία. Επίσης ερεθίζουν τα μάτια, το λαιμό και το δέρμα.Πηγή: mnn, nrdc
Συντήρηση φαγητών σε πλαστικά τάπερ
© depositphotos
Πολλά πλαστικά κουτιά περιέχουν τεχνητές χημικές ουσίες, όπως φθαλικό εστέρα και δισφαινόλη, που συμβάλλουν στη διατήρηση της ευελιξίας τους. Εάν φυλάσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτές οι ουσίες μπορούν να εισχωρήσουν σε τρόφιμα. Η απορρόφησή τους μπορεί να έχει επίδραση στο ενδοκρινικό σύστημα.Είναι πολύ καλύτερη ιδέα να αποθηκεύετε τρόφιμα σε δοχεία από γυαλί, ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικό υλικό. Επίσης, δώστε προσοχή στα παραπάνω σύμβολα, καθώς παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των κοντέινερς.
Πηγή: nih, scientificamerican
Το να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό
© Warner Bros
Οδοντίατροι συστήνουν ότι θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το φαγητό. Εάν είναι δυνατόν, μια ώρα είναι ακόμα καλύτερα. Τα τρόφιμα και τα ποτά – ειδικά εκείνα που είναι πολύ όξινα – έχουν επίδραση στο σμάλτο του δοντιού καθώς και στο στρώμα κάτω από αυτό (οδοντίνη). Η κίνηση της οδοντόβουρτσας σας ωθεί το οξύ πιο βαθιά και πιο κοντά στην οδοντίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετική ευαισθησία και να βλάψει το σμάλτο.
Πηγή: mayoclinic, karger, nytimes
Το να χρησιμοποιείτε συχνά αντιβακτηριακό σαπούνιΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες — 1 2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου