ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

ΑΠΟΨΗ

13-03-2013

Ένας ναύτης του Αιγαίου γράφει στον Α/ΓΕΕΘΑ




 
 
Σκέψεις της πλώρης  2
( Σκοτεινής και θυελλώδους νύχτας από την στάση του Α/ΓΕΕΘΑ )

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 απευθύνθηκα στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο ναι, τον Αρχηγό που προσπαθούσε να δημιουργήσει το προφίλ ενός σύγχρονου ηγέτη  επικοινωνώντας  με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω Tweeter αλλά δυστυχώς, απ ότι φαίνεται, παραμένοντας μόνο σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και μη αποκτώντας ποτέ πραγματική επαφή και επικοινωνία μαζί τους.

Είχα απευθύνει τότε σκέψεις και προβληματισμούς λόγω μιας εγκυκλίου την οποία είχε εκδώσει μετά την πρώτη, καταπληκτική, συγκέντρωση των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε. Δ και η οποία εγκύκλιος ενέδιδε έντονα οσμή πειθαρχολαγνείας και βέβαια είχε σκοπό την δημιουργία κλίματος αποτροπής οιασδήποτε μελλοντικής τέτοιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Δεν ήθελα να πιστέψω ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε τέτοιες προθέσεις.

Πίστευα, όπως έγραφα, ότι θα του ήταν, εάν όχι αδύνατον, τουλάχιστον πολύ δύσκολο να αντικρύσει την μεγάλη οικογένεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία πλήττετε με βαρβαρότητα από την πολιτική που εφαρμόζει η τρικομματική / τριχρωματική / μνημονιακή Κυβέρνηση.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος είχε κληθεί τότε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατάματα, με το βλέμμα ηγέτη όπως αρμόζει σε έναν Αρχηγό στον οποίον έχει ανατεθεί το καθήκον της Εθνικής Άμυνας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πριν από το « Πράξε το καθήκον σου » είχε τονιστεί ότι, τα στελέχη, αν και πικραμένα όσο ποτέ άλλοτε, διαλαλούν σε όλους τους τόνους ότι η λειτουργία τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους για την Εθνική Άμυνα δεν εξαρτάται από την αμοιβή τους αλλά από τον όρκο που έχουν δώσει.

Αλλά δυστυχώς είχα πλανηθεί πλάνη οικτρά.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος μέσω Tweeter Αρχηγός έμεινε απαθής, ναι απαθής  και εννοώ αυτό που δείχνει με τις πράξεις του και όχι με τα μεγάλα επικοινωνιακά τιτιβίσματα με τα οποία άλλοτε  δίνει  σειρά υποσχέσεων για ενέργειες τάχα προστασίας του προσωπικού τις οποίες όμως ποτέ δεν υλοποιεί , άλλοτε τάχα αξιόπιστες πληροφορίες για να καθησυχάσει τα στελέχη που τελικά εκ των πραγμάτων αποδεικνύετε ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και άλλοτε για να προβάλει ως εξαιρετικές, ενέργειες πολιτικών αξιωματούχων που έκαναν με μεγάλη καθυστέρηση και πίεση, όχι δική του βέβαια, που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν βάσει της νομοθεσίας και οι οποίες απορρέουν από  τα καθήκοντά τους.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ αντιλαμβάνεται ότι η οικογένεια των στελεχών των Ε. Δ δεν μπορεί και δεν θα μείνει απαθής μπροστά  στον κανιβαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που εκτελείτε από την τρικομματική κυβέρνηση σύμφωνα με τις εντολές της τρόικα.
Τα στελέχη εν ενεργεία και αποστρατεία δεν μπορεί να μείνουν απλοί, απαθείς παρατηρητές στην συντελούμενη  αποσάθρωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Τα στελέχη θα αντιδράσουν, θα διαμαρτυρηθούν, θα διαδηλώσουν, θα προσπαθήσουν να κάνουν κοινωνούς του προβλήματος τους Έλληνες πολίτες.

Ο Στρατηγός το γνωρίζει , τα μηνύματα έρχονται από παντού και φαίνεται ότι αρχίζει δυστυχώς η προσπάθεια φίμωσης .
Βήμα πρώτο η ( μη σύννομη σύμφωνα με νομικούς ) επιβολή πειθαρχικής ποινής  στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ γιατί υπογράφουν, όπως η Ελληνική νομοθεσία ορίζει, μια απόφαση του συλλογικού οργάνου με μοναδικό σκοπό προφανώς να δημιουργηθεί κλίμα φοβίας και ηττοπάθειας στα μέλη στελέχη των Ε.Δ. Βλέπετε τα εν αποστρατεία στελέχη δεν μπορεί να τα ψέξει πειθαρχικά ο Α/ΓΕΕΘΑ και γι αυτό επιλέγει η ατελέσφορη, από ότι αποδείχτηκε, τακτική των συναντήσεων με τον Υπουργό και τον Πρωθυπουργό για να τα καθησυχάσουν εμπαίζοντάς τα.

Η τακτική της πολιτικής και στρατιωτικής « ηγεσίας » δεν απέδωσε και οι ενέργειές τους πέρα από τα συναισθήματα οργής που δημιούργησαν, οδήγησαν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη στην απόφαση για μια σειρά δράσεων από συνεντεύξεις τύπου μέχρι κινητοποιήσεις.

Η πολιτικοστρατιωτική « ηγεσία » προφανώς θορυβείται γιατί είναι η πρώτη φορά που πέρα από τους φορείς των  εν ενεργεία και των εν αποστρατεία στελεχών συμμετέχουν και οι θεσμικές ενώσεις αποστράτων ( αυτές που στην κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου είχαν αποκλείσει την συμμετοχή ένστολων εν ενεργεία στελεχών) και μάλλον φοβάται, πριν καν γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου 9 Μαρτίου, την εικόνα.

Φοβάται μήπως είναι αυτή η συγκέντρωση  που θα συνεγείρει όλους τους Έλληνες, φοβάται προφανώς την σκέψη που θα κάνει όπου κι αν βρίσκετε ο Έλληνας πολίτης ότι αφού και οι στρατιωτικοί διαδηλώνουν τότε, ναι, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε σοκαρισμένοι από την κυβερνητική λαίλαπα στα σπίτια μας πρέπει και εμείς να αντιδράσουμε.

Ο Στρατηγός αποφασίζει ( ή τον αποφασίζουν ) να κάνει το δεύτερο βήμα και εκδίδει την 1 Μαρτίου εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει στα στελέχη να φέρουν στολή σε εκδηλώσεις ή συναθροίσεις διαμαρτυρίας για  την οποία νομικοί διατυπώνουν την άποψη ότι δεν είναι ορθή και με την οποία  πέρα των άλλων αποδέχεται ότι η ποινή που επέβαλε στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ  δεν είναι σύννομη.

Μία εγκύκλιος που κατ αρχάς δηλώνει απώλεια ψυχραιμίας και πανικό , πολύ κακό σύμβουλο , η οποία δεν συνάδει με τα απαιτούμενα προσόντα ενός ηγέτη που θα κληθεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την ασφάλεια της χώρας.
Μια εγκύκλιο, για την οποία πριν να εκδοθεί δεν έγιναν προφανώς ούτε στοιχειώδεις σκέψεις.

Αλήθεια τι θα συμβεί εάν πεντακόσια ή χίλια εν ενεργεία στελέχη  προσέλθουν  με στολή στις κινητοποιήσεις ;;;  Θα τους επιβάλουν πειθαρχικές ποινές ;; ή στην  πράξη θα την ακυρώσουν ;; και τότε ποια θα είναι η θέση του Στρατηγού Κωσταράκου ;;;

Όλα τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Αρχηγός ή έχει απολέσει την όποια επαφή, εάν είχε ποτέ, με τα στελέχη των Ε. Δ και τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν ή οδηγείτε από σκέψεις σχετικές με την υπηρεσιακή του κατάσταση.
Παρ όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να δεχτώ  όλες τις ενέργειες αυτές ως την αντίληψη του για τον τρόπο του διοικείν εάν δήλωνε ότι δεν είναι στις προθέσεις του και δεν θέλει να διεκδίκηση παράταση της θητείας του στις επερχόμενες κρίσεις .

                                                                                       Ναύτης
                                                      ( Με το βλέμμα στους νεόπτωχους συναδέλφους )
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρές αλήθειες από έναν "ναύτη": "Κανιβαλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις"!

"Τα πρωθυπουργικά ΘΑ στους απόστρατους, συνεχίζονται.Διαλυόμαστε". Ένας "ναύτης" γράφει

Η οργή του ναύτη του Αιγαίου,με αφορμή τη συνάντηση αποστράτων με τον ΥΕΘΑ


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ