ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Μαρτίου 16, 2013

Σαμαράς: Το χαράτσι θα μείνει... στη ΔΕΗ


16 -3- 2013
Μπορεί η Σύνοδος Κορυφής να αφορούσε την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση και την ενιαία αγορά, ωστόσο οι ειδήσεις που βγήκαν από τις Βρυξέλλες αφορούσαν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική επικαιρότητα....

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι της ελληνικής αποστολής, με πρώτο αυτό της ανεργίας. Άλλωστε όπως σημείωναν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα που είχε μαζί του ο πρωθυπουργός. 

Στόχος της κυβέρνησης πλέον, είναι τα κοινοτικά χρήματα που λιμνάζουν από το ΕΣΠΑ, τόσο από αυτό που τρέχει, όσο και από το επόμενο, να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των ανέργων και κυρίως των νέων. Για αυτό, όπως ζήτησε ο κ. Σαμαράς από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός των κοινοτικών κονδυλίων, ώστε αυτά να επανασυνδεθούν με τις δράσεις που είναι απαραίτητες. 

Στο επόμενο διάστημα, πρόκειται να τρέξει στη χώρα μας ειδικό πρόγραμμα για 45.000 νέους κάτω των 29 ετών, ενώ θα υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για 100.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Η μεγάλη είδηση όμως κρυβόταν στο ζήτημα με το «χαράτσι» στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την πρώτη ημέρα της Συνόδου, ανώτατη κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στους Ελληνες δημοσιογράφους την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, να παραμείνει, τροποποιημένο (πιο ήπιο) το ΕΕΤΗΔΕ μέχρι το τέλος του 2013 μέχρι να σχεδιαστεί ο νέος εισπρακτικός μηχανισμός για τον ενιαίο φόρο. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι, καταρχήν, για τη χρήση του 2013, οι πολίτες να πληρώσουν λιγότερο. Για το λόγο αυτό τα τεχνικά κλιμάκια μελετούν ήδη τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν. Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζει αφορούν τη θέσπιση χαμηλότερων συντελεστών ή περισσότερες δόσεις. Αυτό θα αποφασιστεί στις επόμενες ημέρες, ωστόσο το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί το οικονομικό επιτελείο είναι από που θα βρεθούν τα έσοδα. Από 01/01/2014 πάντως θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι για τα ακίνητα και θα ισχύσει ένας ενιαίος φόρος με 3 χαρακτηριστικά: μεγαλύτερη φορολογική βάση, μικρότερη επιβάρυνση και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. 

Για το άλλο μεγάλο θέμα, τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο πρωθυπουργός φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει το θέμα της συρρίκνωσης του Δημοσίου - λιγότερο κράτος – καλύτερες υπηρεσίες είναι ο στόχος – με οδηγό την αξιολόγηση που θα γίνει μέσα στο 2013, ενώ στο 2014 την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο θα δουν οι επίορκοι, οι «κοπανατζίδες» και όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία. 

Δικαιωμένος δήλωνε πάντως σε συνομιλητές του ο Αντώνης Σαμαράς για το θέμα της ΑΟΖ, έπειτα από το ψήφισμα που εξέδωσε το ευρωκοινοβούλιο, όπου αναφερόταν ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στην ενεργειακή αυτάρκεια, εντάσσοντας εκεί και το θέμα των Ανεξάρτητων Οικονομικών Ζωνών. Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις το τελευταίο διάστημα ότι τα ενεργειακά αποθέματα των κρατών μελών θα πρέπει να γίνουν ενεργειακά αποθέματα της Ευρώπης, ενώ δεν έκρυψε τις προθέσεις του να θέσει το θέμα και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής η οποία θα ασχοληθεί και με τα ενεργειακά ζητήματα. 

Τέλος δια στόματος του πρωθυπουργού μπήκε τέλος στα σενάρια ανασχηματισμού που είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα, κυρίως μετά τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον τηλεοπτικού σταθμό MEGA. Τα δημοσιεύματα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας είχαν προκαλέσει ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θεωρούν ότι ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι μόνο η εφαρμογή του προγράμματος και οι μεταρρυθμίσεις, για να προχωρήσει το θέμα της ανάπτυξης και πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αυτή την ώρα είναι αποπροσανατολιστική. Έτσι με μια σύντομη απάντηση ο πρωθυπουργός έκλεισε το θέμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι στις άμεσες δικές του προθέσεις.

Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ