ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Νοεμβρίου 30, 2014

Ανεργοι πήραν χριστουγεννιάτικα δώρα αξίας 1.500 λιρών στα παιδιά τους!


Οι γονείς είναι άνεργοι τα τελευταία 5 χρόνια, ζουν με επιδόματα. Αγόρασαν στα 3 και 5 ετών παιδιά τους, παιχνίδια και τηλεοράσεις για να στολίσουν τα δωμάτιά τους!
anergoi-piran-xristougenniatika-dwra-aksias-1500-lirwn-sta-paidia-tous

Ζευγάρι ανέργων ξόδεψε 1.500 δολάρια για να χαρίσει τα
 τέλεια Χριστούγεννα στα δύο παιδιά του! Επί ένα χρόνο αποταμίευαν 120 λίρες το μήνα από τα επιδόματα ανεργίας τους.
Ο Πολ Αντριου και η Στέισι Νότλεϊ, είναι χωρίς δουλειά τα τελευταία πέντε χρόνια, και ήθελαν να προσφέρουν Χριστούγεννα με στυλ... στα δύο παιδιά τους.
Το ζευγάρι ανέργων παίρνουν επιδόματα ύψους 16.500 λιρών τον χρόνο και κατάφεραν να προσφέρουν στα παιδιά τους μαγικά Χριστούγεννα, βάζοντας στην άκρη 120 λίρες κάθε μήνα.
Προχώρησαν σε ένα «ξεφάντωμα αγορών», το οποίο είναι μάλλον προκλητικό και έχει δεχτεί αρνητικές κριτικές, και επιπλέον σκέφτονται να αγοράσουν σε κάθε ένα από τα παιδιά τους μία τηλεόραση αξίας 200 δολαρίων, για να «στολίσουν» τα δωμάτιά τους.
Αλλες 100 λίρες θα πάνε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, 200 λίρες σε δώρα για την υπόλοιπη οικογένεια και άλλες 200 λίρες σεγλυκά και φαγητά.
Ο κ. Αντριου, ο οποίος έχασε τη δουλειά του σε αποθήκη, όταν καταστράφηκε από πυρκαγιά, είπε στην εφημερίδα «The Sun» ότι έπρεπε να κάνει θυσίες για χάρη των παιδιών του, ηλικίας τριώνκαι έξι.
Εγκατέλειψε το ποτό και το φαγητό έξω και άρχισε να καπνίζει στριφτά τσιγάρα, αντί να αγοράζει πακέτο, ενώ η σύζυγός του σταμάτησε τις θεραπείες ομορφιάς της, που κόστιζαν 45 λίρες το μήνα.
«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δίνει ένα δώρο Χριστουγέννων στα άτομα που ζουν από επιδόματα, για να μπορέσουν να βοηθήσουν τις οικογένειές τους», είπε ο πατέρας. «Η γυναίκα μου δεν εργάζεται λόγω των παιδιών. Εγώ θέλω να δουλέψω, αλλά έχω χάσει πολλά χρήματα ταξιδεύοντας από δω κι από κει για να δίνω συνεντεύξεις, οπότε δεν μπορώ να ξοδέψω άλλα».
Πρόσθεσε ότι πήρε πιστοποίηση γυμναστή πέρυσι, αλλά κανένα γυμναστήριο δεν θέλει να τον προσλάβει.
«Είμαι κολλημένος μεταξύ σφύρας και άκμονος», λέει. «Το σύστημα είναι λάθος».
Σύμφωνα με την «The Sun» τα επιδόματα της οικογένειας ανέρχονται σε 1.374 λίρες το μήνα ή 16.500 λίρες το χρόνο.

Πόσο ξοδεύουν οι μέσοι βρετανοί για τα Χριστούγεννα

Μια μελέτη του 2011 από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Family Actionλέει ότι μια μέση τετραμελής οικογένεια στην Αγγλία δαπανά περίπου 600 λίρες για τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένων των δώρων, των διακοσμητικών, του φαγητού και του ποτού.
Αλλά για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί δραματικά σε περίπου 200 λίρες για όλη την οικογένεια.
Πολλές από τις φτωχότερες οικογένειες που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν πίεση για να αγοράσουν ακριβά δώρα στα παιδιά τους, λόγω της διαφήμισης και της δημοφιλίας των ακριβών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως τα MP3 players.
Η οργάνωση είπε ότι το ελάχιστο ποσό για τα Χριστούγεννα μιας μέσης οικογένειας ήταν 182 λίρες, συμπεριλαμβάνοντας γεύμα με τους συγγενείς και μερικά οικονομικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ