ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

«Σκληρό ροκ» από τους δανειστές – Στον αέρα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Google+




Εν αναμονή αποστολής λίστας με απαιτήσεις από τους πιστωτές της Ελλάδας – Δεν «ξεπάγωσαν» τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους – Νέο τσεκούρι στις συντάξεις ζητά το ΔΝΤ – «Βαβέλ» στην κυβέρνηση

Απόλυτα πολωμένο είναι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών με σημεία αιχμής τις παροχές Τσίπρα και το συνακόλουθο πάγωμα των μέτρων για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Οι συζητήσεις όχι μόνο δεν προχώρησαν, αλλά κόλλησαν για τα καλά, καθώς από τη μία οι δανειστές ζητούν επιστολή με «δήλωση μετανοίας» από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τραβούν το σχοινί ζητώντας περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και από την άλλη κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ενεργοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του 2017».
Τώρα έχει μείνει σε εκκρεμότητα η αποστολή λίστας με τις απαιτήσεις των πιστωτών για τις οποίες ο υπουργός Οικονομικών καλείται να δώσει διαβεβαιώσεις.
Εξαιτίας της …χαοτικής κατάστασης χθες (21 Δεκεμβρίου) τελικά δεν πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ούτε Eurogroup, ούτε EuroWorking Group και η κατάσταση με το «ξεπάγωμα» των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ακόμα σέρνεται.
Την ίδια στιγμή καταδεικνύεται ότι και στην κυβέρνηση επικρατεί «Βαβέλ» καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να μην είναι καλά ενημερωμένος.
Δηλαδή, ενώ τη μια στιγμή πηγές του ΥΠΟΙΚ διαβεβαίωναν ότι ο η επιστολή Τσακαλώτου δεν έχει σταλεί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παραδεχόταν ότι δεν γνωρίζει σχετικά, επειδή ήταν στην Κρήτη. «Υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη», ανέφερε…
Σκληρή γραμμή από τους δανειστές για τις συντάξεις
Στο μεταξύ, οι δανειστές της Ελλάδας εγείρουν νέες απαιτήσεις: Με «τεχνικό σημείωμα» στο blog του Ταμείου, ο Πολ Τόμσεν και ο Μόρις Όμπστφελντ απαντούν στον Πιερ Μοσκοβισί και στην Κομισιόν επιχειρώντας να καταρρίψουν την επιχειρηματολογία τους αλλά και τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Τόμσεν επισημαίνει πως οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να δοθούν κοινωνικές παροχές προς του πιο αδύναμους.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ