ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό!

15
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Google+




Mία ομάδα νέων επιστημόνων και μηχανικών από την Κρήτη προσπαθώντας να κάνει τη διαφορά στην ηλιόλουστη Ελλάδα της κρίσης, κατασκεύασε το πρώτο ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο.
Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό! - Εικόνα 0 Το αυτόνομο και πρακτικό Sunnyclist, όπως το «βάπτισαν», κατασκευάστηκε στην Κρήτη και χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό! - Εικόνα 1 Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό-ηλιακό όχημα (κατηγορία L5e) που χρησιμοποιεί μία ισχυρή και περιστρεφόμενη φωτοβολταϊκή γεννήτρια καθώς επίσης και ισχυρούς κινητήρες, για να μεταφέρει τρεις επιβάτες και τις αποσκευές τους με ένα μοναδικό εύρος οδήγησης. Στο Sunnyclist υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσθήκης φορητών πεντάλ και για τους τρεις επιβάτες.
Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό! - Εικόνα 2
Κινείται με την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται σε μια μπαταρία λιθίου, η οποία όμως μπορεί να φορτίσει από τον ήλιο, το δίκτυο ή από τους επιβάτες, εφόσον κάνουν πεντάλ.
Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό! - Εικόνα 3
Σε κανονικές συνθήκες, οι τρεις πηγές ενέργειας, η ηλιακή, η αποθηκευμένη στην μπαταρία και η μυϊκή, συνεισφέρουν συμμετρικά. Αυτή η συνέργεια κάνει το Sunnyclist το πιο οικονομικό, οικολογικό και αυτόνομο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ. Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό! - Εικόνα 4
Έχει 190 χλμ αυτονομία!
Με την συνδυασμένη ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά, την μπαταρία και τα ποδαράκια μας το Sunnyclist έχει αυτονομία 190 χλμ. 70 χλμ με την ηλιακή ενέργεια, άλλα 70 χλμ μόνο με την μπαταρία η οποία γεμίζει από τα φωτοβολταϊκά της οροφής του οχήματος και για τους πιο… γυμνασμένους ας πούμε 50 χλμ με την δύναμη των τετρακέφαλων! Αν αφήσουμε το τελευταίο ακόμα και τα 140 χλμ αυτονομίας είναι πολλά!
Το ηλιακό όχημα των Κρητικών. Το πιο «πράσινο» όχημα στον κόσμο είναι ελληνικό! - Εικόνα 5 Όσο είναι παρκαρισμένο γεμίζει τις μπαταρίες του με φωτοβολταϊκάΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες — 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ