ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Απριλίου 29, 2017

ΗΠΑ: Οι κωδικοί για τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ

20.01.2017 | 12:53

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει στα χέρια του τους κωδικούς για τα 
πυρηνικά


Λίγες ώρες πριν ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει την ενημέρωση για τα πυρηνικά
Θα του δοθούν οι κωδικοί για τα πυρηνικά και οδηγίες για το πώς θα μπορεί να εξαπολύσει πυρηνικές επιθέσεις οι οποίες θα μπορούσαν να καταστρέψουν πόλεις και να εξαλείψουν εκατομμύρια ανθρώπους σε θέμα λεπτών.

Αυτη η στιγμή καθορίζει την υποχρέωση που έχει προς τον λαό του, δήλωσε στο Politico ο Andrew Card, επικεφαλής του προσωπικού του Τζορτζ Μπους και που ήταν με τον Μπους την ημέρα της ορκομωσίας του.

Οι κωδικοί χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση της ταυτότητας του προέδρου όταν αυτός δίνει την εντολή εκτόξευσης. Μετά την εντολή του Προέδρου δεν μπορεί να ασκηθεί βέτο.
Ενώ η ενημέρωση είναι μια επίσημη στιγμή για τους νέους προέδρους, δεν είναι μια εκτεταμένη αναθεώρηση της πολιτικής για τα πυρηνικά όπλα. Είναι πολύ πιο απλό. "Είναι μια στρατιωτική ενημέρωση," δήλωσε ο Card στο Politico. "Δεν είναι μια ενημέρωση “συνείδησης”. Είναι απλά ενημερωση ρουτίνας”

Οι πρώην πρόεδροι έχουν βγει απο δωμάτιο αυτο συχνά με ένα ύφος θαυμασμού μετά την ενημέρωση. 
Ο Γιώργος Στεφανόπουλος, ο πρώην εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, περιέγραψε τον Κλίντον όταν βγήκε απο την αίθουσα μετά από την ενημέρωση την ημέρα της ορκομωσίας του.
"Ο άνθρωπος που θα διοικήσει σύντομα την πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο βγήκε απο το δωμάτιο ... πιο σιωπηλός και πιο σοβαρός από ό, τι είχα δει ποτέ," έγραψε ο Στεφανόπουλος στα απομνημονεύματά του το 1999.

Πρώην αξιωματικοί επικεφαλής της πυρηνικής εκτόξευσης έχουν προειδοποιήσει ενάντια στην εκλογή Trump - ο οποίος έχει μικρή εμπειρία στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής - για να έχει την ευθύνη των πυρηνικών.

"Οι πιέσεις που επιβάλει το σύστημα στο άτομο αυτο είναι τεράστιες και απαιτούν ψυχραιμία, καλή κρίση, αυτοσυγκράτηση και διπλωματική ικανότητα," έγραψαν οι αξιωματικοί τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά του Trump #NoRedButton. “Ο Donald Trump δεν έχει αυτές τις ιδιότητες ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ