Τι θα συνέβαινε αν πραγματικά ο Ρωσικός Στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία.
Ο εν ενεργεία Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας περιγράφει «τι θα συμβεί εάν ο Ουκρανικός Στρατός έρθει αντιμέτωπος με τον Ρωσικό Στρατό»:
«Σύμφωνα με τα σχόλια των Ουκρανών συναδέλφων μας σχετικά με τα υποτιθέμενα δεδομένα που υπεκλάπησαν από αναφορές του Ρωσικού Στρατού, σήμερα άλλο ένα τμήμα του Ρωσικού Στρατού καταστράφηκε κοντά στο Λουγκάνσκ …
Θέλω εν συντομία να εξηγήσω στους Ουκρανούς συναδέλφους ποιος είναι ο σύγχρονος Ρωσικός Στρατός και τι θα συνέβαινε, αν θα τους επισκεπτόταν στην πραγματικότητα και όχι μόνο στις ονειρώξεις τους.
Πρώτον, σήμερα χρησιμοποιούμε ψηφιακή επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τοπική κρυπτογράφηση. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε, αλλά δεν μπορείτε να το αποκρυπτογραφήσετε. Ο κωδικός αλλάζει κάθε 50 λεπτά, κάθε ώρα, κάθε ώρα και 22 λεπτά – σε τυχαίο απρόβλεπτο χρονοδιάγραμμα. Ο Ουκρανικός Στρατός και οι ένοπλες δυνάμεις της Νοβορωσίας χρησιμοποιείτε το παλιό αναλογικό μοντέλο, το οποίο μπορείτε να ακούσετε. Ο Ρωσικός Στρατός έχει σήμερα επικοινωνίες, οι οποίες στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν μόνο σε ασφαλείς γραμμές επικοινωνίας - μπορείτε να ακούσετε μόνο το τρίξιμο και ένα χαρακτηριστικό φύσημα.
Δεύτερον, αν ο Ρωσικός Στρατός εμφανιστεί μπροστά στον Ουκρανικό Στρατό, πολύ εύκολα θα τον αναγνωρίσετε.
Το πρώτο σημάδι είναι η αποτυχία όλων των μέσων επικοινωνίας, η πλήρης εκφόρτιση των μπαταριών των οχημάτων, αρμάτων μάχης – τανκς και άλλου εξοπλισμού, ταυτόχρονα με την εκφόρτιση των μπαταριών των κινητών τηλεφώνων, των στόχων και των ραδιοφωνικών σταθμών. Στη συνέχεια, η «έκσταση» θα επεκταθεί στα ηλεκτρικά κυκλώματα όλου του εξοπλισμού – στα πάντα. Αυτό είναι το σύστημα «EMP»[3]. Όλες οι μηχανές ακινητοποιούνται και με κανένα τρόπο δεν επαναλειτουργούν. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί το σύστημα «X»[1] σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων.
Το δεύτερο σημάδι είναι η πλήρης αποτυχία όλων των συστημάτων που χρησιμοποιούν οθόνες LCD, η αποτυχία όλων των συσκευών εντοπισμού στόχων του συστήματος αεράμυνας. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα «Altair»[2].
Το τρίτο σημάδι είναι η αποτυχία εκτόξευσης κάθε είδους κατευθυνόμενων βλημάτων όπλων, από αντιαρματικούς τηλεκατευθυνόμενους ενεργούς πυραύλους τύπου «MANPADS»[2][4] και τύπου «PTURS»[2]. Κατά την εκτόξευση, τα πυρομαχικά αυτοκαταστρέφονται. Αυτό είναι το στρατιωτικό σύστημα «Z»[1], που λειτουργεί στη λογική του συστήματος «MT-LB»[2], ελαφρού θωρακισμένου μεταφορέα πολλαπλών στόχων ακτίνας 15 χιλιομέτρων.
Το τέταρτο σημάδι είναι ότι θα είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε τηλεκατευθυνόμενα τύπου drone και αεροσκάφη χαμηλών πτήσεων. Όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών θα παύσουν να λειτουργούν. Αυτό είναι το σύστημα «Y»[1]. Στη συνέχεια υπάρχει το σύστημα «Avtobaza»[2], το οποίο πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση σε τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια;
Δεκάδες, εκατοντάδες εάν είναι αναγκαίο, τελευταίου τύπου μαχητικά ελικόπτερα, πετώντας πάνω από όλους τους δρόμους, αρχίζουν να καταδιώκουν θωρακισμένα οχήματα, τραίνα, αυτοκίνητα. Οι σιδηροδρομικές γραμμές παραλύουν, οι γέφυρες ανατινάζονται. Τα φώτα σβήνουν στο εσωτερικό μέτωπο – οι ηλεκτρικοί σταθμοί τίθενται εκτός λειτουργίας. Πολιτικά και στρατιωτικά αρχηγεία στο εσωτερικό μέτωπο και ταυτόχρονα οι αποκομμένοι ηγέτες τους εκτελούνται από τις αναγνωριστικές ανατρεπτικές ομάδες
Αυτός είναι περίπου ο τρόπος με τον οποίο ο Ρωσικός Στρατός διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σήμερα.
Ως εκ τούτου, οι ονειρώξεις σχετικά με τους «ήρωες – μηχανές(cyborgs)», που φτύνουν φλόγες σε εκατοντάδες Ρωσικά τανκς, είναι καλύτερα να αφεθούν στους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας».
[1] Ο τύπος των στρατιωτικών συστημάτων αναφέρονται με γράμματα του λατινικού αλφαβήτου, γιατί είναι αδύνατο να αποκαλυφθούν περισσότερο τα απόρρητα στρατιωτικά συστήματα, και μόνο στρατιωτικοί του Ρωσικού Στρατού μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.
[2] Πρόκειται για γνωστό στρατιωτικό σύστημα, το οποίο μπορεί να κατονομαστεί.
[3] Electro Magnetic Pulse
[4] Man-portable air-defense systems
Επιμέλεια: tokoutsavaki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου