ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Δεκεμβρίου 28, 2013

Σίγησε για πάντα o Νικος Δημητρατος

Σίγησε για πάντα

Μια σπουδαία φωνή σίγησε για πάντα. Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρόνων. Η κηδεία του έγινε χθες από το Νεκροταφείο του Βύρωνα.
Ο Ν. Δημητράτος γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε σολφέζ, βυζαντινή μουσική και θέατρο στη σχολή του Γρηγόρη Βαφιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στο «Παραμύθι Χωρίς Ονομα» του Ι. Καμπανέλλη με το θίασο της «Νέας Πορείας» και στο «Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη με το θίασο Καρέζη-Καζάκου - μία παράσταση που σηματοδότησε την έναρξη της πολυετούς συνεργασίας του με τον Σταύρο Ξαρχάκο. Συνεργάστηκε με το θίασο του Γ. Μιχαλακόπουλου και με τον Μ. Βολανάκη, ενώ έπαιξε και έγραψε τη μουσική για την παράσταση του «Ματωμένου Γάμου»στο θέατρο «Στοά» με τον Θ. Παπαγεωργίου και την Λ. Πρωτοψάλτη.
Στο τραγούδι εμφανίστηκε την εποχή του Νέου Κύματος στις μπουάτ της Πλάκας. Συνεργάστηκε και με άλλους σημαντικούς συνθέτες όπως οι: Σταύρος Κουγιουμτζής, Χρήστος Λεοντής, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Νότης Μαυρουδής, Δημήτρης Λάγιος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Λέκκας και Θοδωρής Ξυδιάς. Σημαντική ήταν και η πορεία του στον κινηματογράφο ως ηθοποιός. Πήρε μέρος ως τραγουδιστής και ηθοποιός στην ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», αλλά και στις ταινίες «Κλειστή Στροφή» και «Η Εποχή Των Δολοφόνων» του Νίκου Γραμματικού, «Ο Τοίχος» του Στ. Παυλίδη, «Σενάριο» του Μαυροειδή, «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» του Πάνου Γλυκοφρύδη κ.ά. Το 1991 τιμήθηκε και με το Κρατικό Βραβείο β΄ανδρικού ρόλου του ΥΠΠΟ για την ερμηνεία του στην ταινία «Αντε γεια» του Γιώργου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ