ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27, 2013

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ «Αντί να διώξουν την Ορθόδοξη Εκκλησία τη γλύφουνε»!

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
27/12/13 - 16:56

«Προφανώς η επίσημη γλώσσα της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι η ελληνική», σχολιάζει το αλβανικό δημοσίευμα.
Αλλά από πότε ενδιαφέροται οι επισήμως άθεοι Αλβανοί για την επίσημη γλώσσα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας; Πριν είκοσι χρόνια δεν τολμούσε ούτε ένας χριστιανός, κανενός χριστιανικού δόγματος, να δηλώσει την χριστιανική του πίστη στην Αλβανία. 
Εκτός αυτού, οι Αλβανοί ως έθνος είναι κατά πλειοψηφία 56,70% σουνίτες μουσουλμάνοι, ενώ από το 20, 54% των Ορθόδοξων Χριστιανών της Αλβανίας (ποσοστό που έχει αυξηθεί τόσο, μόλις τις τελευταίες δυο δεκαετίες, και χάρη στο έργο του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου), το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Έλληνες Βορειοηπειρώτες.
Χωρίς το ιεραποστολικό έργο του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και των επίσης Ελλήνων συνεργατών του, δεν θα υπήρχε καν Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας σήμερα.
Αλλά το δημοσίευμα συνεχίζει:
"Σε μια φωτογραφία που παρασχέθηκε στο πρακτορείο ‘Iliria’ μπορούμε να δούμε πως το όχημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας έχει την ελληνική γλώσσα ως την επίσημη γλώσσα, αλλά και την αλβανική την έχει εξελληνίσει από ORTODOSKΕ σε ORTHODHOSKE."(!)
Εδώ μόνο να γελάσει μπορεί να κανείς με την "προσεκτική" αυτή "παρατήρηση" των Αλβανών, αφού η λέξη είναι ελληνική ούτως ή άλλως - με ή χωρίς το "Η"!
Πάντως, ο γνωστός Αλβανός ιστορικός Arben Lala, προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα, κατηγορόντας τον Αρχιεπίσκοπο της Αλβανίας Αναστάσιο Γεράσιμο Γιανουλάτο,  για προσπάθεια "εξελληνισμού" της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Αλβανίας.
Τη στιγμή δηλαδή που το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών αυτής είναι Έλληνες Βορειοηπειρώτες...
«Είναι γνωστό ότι η εκκλησία μας ιδρύθηκε από τον Fan Noli, όταν η Αλβανία ήταν αδύναμη και αντί οι πολιτικοί μας να την εκδιώξουν την γλύφουνε», δήλωσε ο Λάλα.
Την ημέρα των Χριστουγέννων ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος γιόρτασε με τους Έλληνες στο κέντρο των Τιράνων  και σε αυτήν τη γιορτή παρέστησαν και ανώτεροι αξιωματούχοι του κράτους, γράφει το δημοσίευμα.
(Πηγή: echedoros-a.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ