ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ SABR Η RACR F-16 Block... 61 με νέο ραντάρ AESA για τα ΗΑΕ

ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ SABR Η RACR
Η κυβένρηση των ΗΑΕ διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ την αγορά ενός αριθμού 30 αεροσκαφών F-16 σύμφωνα με ανακοίνωση της 24ηςΙανουαρίου της υπηρεσίας συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας (DSCA).



Στην αγορά των μαχητικών αεροσκαφών συμπεριλαμβάνεται και ειδική μνεία για την αγορά υλικού υποστήριξης αξίας 270 εκατ. $. Σε ότι αφορά το συνολικό ύψος του πακέτου τον περασμένο Απρίλιο είχε διαρρεύσει πως για την αγορά 25 μαχητικών F-16 από τα ΗΑΕ το κόστος θα έφτανε στα 5 δισ. $. Εάν το κόστος του κάθε μαχητικού κυμαίνεται στα 200 εκατ. $ τότε με την επέκταση της παραγγελίας στα 30 αεροσκάφη είναι πολύ πιθανό το συνολικό πακέτο να φτάσει τα 6 δισ. $.
Το νέο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι το block παραγωγής για τα 30 αυτά αεροσκάφη αναφέρεται στην ανακοίνωση της DSCA ως block 61 και όχι ως block 60 όπως είναι τα 80 μαχητικά F-16E/F που διαθέτει σήμερα η Αεροπορία των ΗΑΕ.
 
Το block 60 το οποίο αποτελεί ειδική διαμόρφωση για τα ΗΑΕ (τα οποία κάλυψαν και το κόστος της ανάπτυξης και εξέλιξης) διαθέτει κινητήρα General Electric F110-GE-132 με μέγιστη ώση 32.000 λιβρών, ραντάρ AESA APG-80, και σύστημα αυτοπροστασίας της Northrop. Τώρα το νέο block 61 θα διαθέτει ένα εκ των δύο AESA δηλαδή είτε το SABR της Northrop Grumman, είτε το RACR της Raytheon.
Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ενδεχομένως η Αεροπορία των ΗΑΕ δεν είναιθ ικανοποιημένη από την απόδοση του APG-80 με αποτέλεσμα να επιθυμεί την αντικατάστασή του από ένα εκ των δύο προαναφερθέντων, ενώ στο ίδιο πακέτο ενδεχομένως περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των υπολοίπων 80 F-16 χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.
Σε ότι αφορά την αντικατάσταση των Mirage 2000-9 που διαθέτουν επίσης τα ΗΑΕ αυτή είναι πιθανότερο να γίνει με το γαλλικό μαχητικό Rafale καθώς το Eurofighter Typhoon έχει αποκλειστεί ως υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ