ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Σάββατο, Ιανουαρίου 25, 2014

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΡΑΜΑΝΤΙ Βίντεο: Ιρακινός στρατός vs ISIL στην επαρχία Ανμπάρ

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΦΑΛΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΡΑΜΑΝΤΙ
25/01/14 - 21:27
Μάλιστα σήμερα, η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε το θάνατο 34 ανθρώπων στο πλαίσιο των μαχών μεταξύ στρατού και ισλαμιστών ανταρτών σε επιχείρηση στη Ραμάντι. Μεταξύ των οποίων οι 20 είναι αντάρτες του ISIL. 
Ενώ στη Φαλούτζα 13 σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από επίθεση πυροβολικού εναντίον θέσεων των ισλαμιστών.
Συγκεκριμένα στη Φαλούτζα και το Ραμάντι οι ισλαμιστές έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των πόλεων και ο ιρακινός στρατός επιχειρεί με επανειλημμένες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες να τους απωθήσει. 
Η Φαλούτζα, στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, είναι στρατηγικό σημείο για τον έλεγχο ολόκληρου του Ιράκ, καθώς απέχει μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, η οποία βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τίγρη. 
Στην εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ το 2003, η κατοχή της Φαλούτζας υπήρξε η καθοριστικότερη μάχη καθώς μετά ο δρόμος για τη Βαγδάτη ήταν ελεύθερος. Το ίδιο πιστεύουν και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν (κατά τραγική ειρωνεία της ιστορίας) να επαναλάβουν οι ισλαμιστές σήμερα.
Αν αντέξουν στις αντεπιθέσεις του ιρακινού στρατού και κρατήσουν τον έλεγχο της Φαλούτζα μέχρι το τέλος, ο δρόμος για τη Βαγδάτη θα είναι ανοικτός και για αυτούς...
Το defencenet.gr έχει ήδη εξηγήσει σε προηγούμενή ανάλυσή του, την κομβική κρισιμότητα του νέου εμφυλίου που έχει μόλις ξεσπάσει στο Ιράκ.
Βέβαια, όπως έχει επίσης ενημερώσει αποκλειστικά το defencenet.gr, οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αφήσουν αβοήθητους τους Ιρακινούς.
Όπως φαίνεται και στους χάρτες παρακάτω, η επαρχία Ανμπάρ είναι κρίσιμη γεωπολιτικά, όχι μόνο για το Ιράκ, αλλά και για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, καθώς συνορεύει με την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία και την Συρία.
Από την Σαουδική Αραβία γίνεται απευθείας προμήθεια με πολεμικό αλλά και έμψυχο υλικό, των ισλαμιστών του ISIL, από την Αλ Κάιντα, που είναι τόσο στενός σύμμαχος όσο και μέντορας τους.
Όσον αφορά τη Συρία, αν η ISIL καταφέρει να επικρατήσει τελικά στην Ανμπάρ, θα αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα και έναντι της συριακής κυβέρνησης Άσαντ, η οποία έτσι θα περικυκλωθεί από εχθρούς σε κάθε πλευρά των συνόρων της. Ενώ θα επηρρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η ζωτικής σημασίας δίοδος επικοινωνίας με το Ιράν.
Δείτε τους χάρτες που εξηγούν την κρισιμότητα του πολέμου και το βίντεο με μάχες μεταξύ ιρακινού στρατού και ουαχαμπιτών ισλαμιστών της ISIL.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ