ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Ζυμώσεις στην Κεντροαριστέρα. Τι θα ζητήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Φώφη Γεννηματά


Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
FOFI


Λίγες ώρες μετά την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πυροδότησε στη συζήτηση για την διαφθορά και την εκλογολογία, ζητώντας εκλογές, οι ζυμώσεις σε πολιτικό επίπεδο ξεκίνησαν με αφετηρία την κεντροαριστερά.
Την πρώτη πρωτοβουλία ανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τηλεφώνησε το πρωί της Τετάρτης στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και συμφώνησαν να συναντηθούν στην Πέμπτη (31.3) στις 5 το απόγευμα στη Βουλή, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.
Στη συνάντηση αναμένεται να εξετάσουν τα περιθώρια συνεργασίας των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, καθώς και περαιτέρω κοινές δράσεις.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συμπληρώνει την πρωτοβουλία, που έχει λάβει η κ. Γεννηματά πριν από λίγες ημέρες αποστέλλοντας επιστολές τόσο προς τον κ. Θεοδωράκη, όσο και προς τον κ. Γιώργο |Παπανδρέου στις οποίες ζητούσε να συναντηθεί μαζί τους, στο πλαίσιο της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.
 Η απαντήση σε αυτήν την επιστολή, ήταν αρχικά επιφυλακτική από τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ζητούσε οι οποίες ζυμώσεις , να γίνουν με οργάνωση , να καθίσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων σε ένα τραπέζι και αφού συμφωνηθεί το πλαίσιο διαβούλευσης να ακολουθήσει η συνάντηση των αρχηγών. «Αυτό που εμείς θέλουμε είναι μια μεγάλη κοινωνική καινούργια συμμαχία. Δεν θέλουμε μια συμμαχία με παλιές δυνάμεις, με παλιές ιδέες, με παλιά πρόσωπα.Θέλουμε μια μεγάλη συμμαχία με τις εφεδρείες της κοινωνίας. Βεβαίως εκεί μπορεί να προσέλθουν όλοι, πολιτικοί που έχουν δοκιμαστεί. Αλλά όχι στην πρώτη σειρά. Και βεβαίως αυτή η συμμαχία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει με κανένα τρόπο τις αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας. Δεν μπορεί δηλαδή να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Ένωση Κεντρώων. Εμείς δεν κρυβόμαστε" είχε απαντήσει τότε ο επικεφαλής του Ποταμιού, απορρίπτοντας επί της ουσία την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στον ευρύτερο διάλογο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόταση Παπανδρέου αντιδρά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για αυτό ίσως το θέμα αυτό ξεκαθαριστέι στην συνάντηση που θα έχει με τον κ. Θεοδωράκη, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου τις αμέσως επόμενες ημέρες. Πάντως εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για να ενεργοποιήσει στο διάλογο για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και πολιτικά στελέχη που παραμένουν ανενεργά, όπως ο Γιώργος Φλωρίδης, ή Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, όμως πολλοί απ' αυτούς δεν πιστεύουν σε αυτό το εγχείρημα. Στόχος της κ. Γεννηματά είναι στη συνδιάσκεψη που έχει εξαγγείλει το ΠΑΣΟΚ για τον Μάιο να υπάρξουν ανακοινώσεις για συνεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Δύσκολο σημείο στο ΠΑΣΟΚ για να επιτύχει αυτή η ευρύτερη συμμαχία είναι και βουλευτές του, οι λεγόμενοι Βενιζελικοί που προσφάτως αλλά και στο παρελθόν έχουν ταχθεί υπέρ μια ευρύτερης ευρωπαϊκής συμμαχίας που συμπεριλαμβάνει και τη ΝΔ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το Ποτάμι και εκεί γνωρίζουν ότι μια συνεργασία του με την κ. Γεννηματά θα προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην Κ.Ο. του όσο κυρίως στα πολλά στελέχη του που προέρχονται από τη Δράση, τα οποία θα οδεύσουν πιθανότατα προς τη Ν.Δ , για αυτό όπως επισημαίνεται στόχος αυτών των διαβουλεύσεων τουλάχιστον στην παρούσα φάση, είναι η κοινοβουλευτική συνεργασία.
Συγκεκριμένα είναι να ενεργοποιηθεί η πρόταση για «το κοινοβούλιο του κέντρου» και να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για θέματα όπως π.χ. η πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και άλλα κοινά προγραμματικά στοιχεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ