ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΕΑ «Το Ιράν 2 μήνες μακριά από το πρώτο πυρηνικό όπλο»

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΕΑ
Η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και δυτικών δυνάμεων με το Ιράν αφήνει στο τελευταίο το κρίσιμο  διάστημα των δύο μηνών για να ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου του πυρηνικού όπλου. Αυτό αναφέρει ο Olli Heinonen πρώην επιθεωρητής της διεθνούς επιτροπής ατομικής  ενεργείας IAEA ο οποίος κατείχε μέχρι το 2010 τη θέση του γενικού υποδιευθυντή στο γραφείο  επιτήρησης διάδοσης των πυρηνικών όπλων.


Σε e-mail που απέστειλε ο Heinonen στο αμερικανικό WND αναφέρει για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν:
«Ας κοιτάξουμε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Εάν το Ιράν χρησιμοποιήσει ουράνιο με εμπλουτισμό 20% θα χρειαστεί περίπου 2 εβδομάδες για να παράγει το πυρηνικό του όπλο χρησιμοποιώντας 6000 φυγοκεντρωτές TR-1. Εάν από την άλλη χρησιμοποιήσει όλο το ουράνιο που έχει σήμερα με ποσοστό περιεκτικότητας 3-5% 235U  και στους 18.000 φυγοκεντρωτές που διαθέτει στο Natanz και το Fordow τότε είναι μακριά από την παραγωγή του πρώτου του πυρηνικού όπλου μόνο δύο μήνες. Για να παραχθεί ένα πυρηνικό όπλο χρειάζεται εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 85% και άνω.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα μεταξύ του Ιράν και των δυτικών δυνάμεων αφήνει στη διάθεση του  Ιράν το σύνολο των 18.0000 φυγοκεντρωτών TR-1. Παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί 10.000 από τους φυγοκεντρωτές μπορούν ανά πάσα στιγμή να εμπλουτίσουν ουράνιο μέχρι του ποσοστού του 5%. Αυτό σε συνδυασμό με την μετατροπή της ποσότητας που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα εμπλουτισμένου ουρανίου της τάξης του 20% σε οξείδια φέρουν το Ιράν μακριά από την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου σε διάστημα μόνο 2 μηνών» ανέφερε το πρώην στέλεχος της IAEA στο WND.
Σε άλλο σημείο ο Heinonen ανέφερε: «Τα μέτρα επιτήρησης και επιθεώρησης των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν καλύπτουν μόνο τις δηλωμένες εγκαταστάσεις. Η παρουσία όμως άλλων εγκαταστάσεων που δεν γνωρίζουν οι διεθνείς υπηρεσίες και η χρησιμοποίηση τους για τον εμπλουτισμό ουρανίου αλλάζει τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ