ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Πέμπτη, Νοεμβρίου 28, 2013

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Έγκλημα και τιμωρία στην άμυνα: Οταν πουλιέται η ΙΜΙ ποια η ελπίδα για τα ΕΑΣ;

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Mαθήματα διαχείρισης πολεμικών βιομηχανιών δίνει το Ισραήλ, πολύτιμα για την ελληνική περίπτωση σε ότι αφορά τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ (οσονούπω μπαίνει και η ΕΑΒ στο κάδρο):


Η διάσημη Israel Military Industries Ltd (IMI), παρότι πρόκειται για μια εταιρία τεράστιες πωλήσει παγκοσμίως και υψηλής ποιότητας προϊόντα, μόλις "έγραψε" τρίτη χρονιά με ζημιές αποφασίστηκε η άμεση ιδιωτικοποίησή της.
Και μιλάμε για την κατασκευάστρια του θρυλικού υποπολυβόλου Uzi (έχουν παραχθεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια μονάδες) και πλήθους άλλων προϊόντων (τυφέκια εφόδου Galil, πολυβόλα και τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα), παγκοσμίως γνωστών.
Την απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, διευκρινίζοντας ότιαπό την IMI θα αποσχισθούν τμήματα που δεν πρέπει αν περάσουν στα χέρια ιδιωτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Από την ιδιωτικοποίηση, το υπουργείο Άμυνας θα εισπράξει λάβει ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 84 εκατομμύρια δολάρια (62 εκατ. ευρώ) το οποίο θα διατεθεί για νέες παραγγελίες περί τα 100 εκατ. ευρώ (500 εκατ. σέκελ), ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στη νέα κρατική εταιρία που θα δημιουργηθεί για να απορροφήσει τα τμήματα της δραστηριότητας της IMI που θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο για λόγους εθνικής ασφαλείας.
Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία της IΜI, συμφωνήθηκε να πουληθούν σε κατασκευαστές ώστε να προχωρήσουν νέα επενδυτικά προγράμματα real estate!
Δηλαδή κάνουν αυτό που έπρεπε να είχε γίνει στα ΕΑΣ εδώ και 25 χρόνια πριν η εταιρεία χρεώσει τους φορολογούμενους μς 1,2 δισ. ευρώ.
Η τεράστια περιουσία των ΕΑΣ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με αυτό τον ακριβώς τον τρόπο που κάνουν οι Ισραηλινοί.
Τώρα φτάσαμε στο σημείο, κατόπιν εκχώρησης του δημοσιονομικού ελέγχου της χώρας να κλείνουμε με συνοπτικές διαδικασίες την εταιρεία και να μην μας πιστεύουν καν όταν τους λέμε ότι "Τα ΕΑΣ θα κάνουν εξαγωγές". Και να μείνουν στο δρόμο κάπου 700-1000 εργαζόμενοι.
Και όλα αυτά επειδή οι αρμόδιοι πολιτικοί μας ταγοί,όταν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν (υπήρχαν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις) απλά σφύριζαν αδιάφορα για να μην χάσουν την εκλογική τους πελατεία και προτίμησαν να χρεώνεται ο Προϋπολογισμός της χώρας.
Και μιλάμε για μια εταιρεία με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία ανάμεσα στις κρατικές σε σχέση με το μέγεθός της και την περιορισμένη δραστηριότητά της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ