ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2017

Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά: Ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

Πολυτεχνείο 44 χρόνια μετά: Ξεκίνησε η  πορεία  για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου


Ξεκίνησε η μεγαλειώδης πορεία για τα θύματα του Πολυτεχνείου
Περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Η δεύτερη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία είναι σε εξέλιξη μετά από την ολοκλήρωση της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία. Οι αστυνομικοί είναι χιλιάδες και το κέντρο της Αθήνας απροσπέλαστο.


Ολοκληρώθηκε η πορεία του με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Το «μπλοκ» απαρτιζόταν από μέλη της ΠΑΣΠ, που έχουν στην κατοχή τους την σημαία μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, κινήθηκαν προς την πύλη του Πολυτεχνείου, όπου άνοιξαν τη σημαία και φώναξαν «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».
Κατόπιν, η πορεία κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία. Όταν έφτασε έξω από τη Βουλή τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.
Ολοκληρώθηκε η τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, καθώς πολίτες, σύλλογοι και φορείς ετοιμάζονται πλέον για την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Αυτή την στιγμή η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Πατησίων και στους γύρω δρόμους στο κέντρο της Αθήνας λόγω και των υπόλοιπων διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν. Η Αθήνα είναι "αστακός" με τις δυνάμεις της αστυνομίας να είναι πρωτόγνωρες σε όλο το κέντρο.
Τα μέλη της ΠΑΣΠ συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Κατόπιν το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και θα κινηθεί προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις των διαδηλωτών, οι οποίοι αργότερα το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου 44 χρόνια μετά την εξέγερση.
Οι διαδηλωτές θα περάσουν από την Πατησίων, θα ανέβουν την Ακαδημίας και από τη Β. Σοφίας θα πορευθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Στις 15.00 έκλεισε ο σταθμός μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ γύρω στις 17.00 αναμένεται να κλείσουν οι σταθμοί του Συντάγματος και του Ευαγγελισμού.

Προσυγκέντρωση έχει προαναγγείλει το ΚΚΕ στην Ομόνοια, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και θα σχηματοποιηθεί ο μεγαλύτερος όγκος της διαδήλωσης.

Κατά μήκος της πορείας και στις πέριξ από τη διαδήλωση περιοχές έχουν αναπτυχθεί 7.000 αστυνομικοί. Η αμερικανική πρεσβεία φυλάσσεται, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, από πολύ ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, ενώ έχουν παραταχθεί κλούβες κατά μήκος του πεζοδρομίου μπροστά από την πρεσβεία.

Γύρω στις 14.00 αναφέρθηκαν οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικών επί της οδού Τζορτζ, στην πλατεία Κάνιγγος.
Προηγουμένως, ωστόσο, οργανωμένα μέλη αριστερών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, είχαν προσέλθει πλησίον του Πολυτεχνείου εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ανοίξουν την πύλη επί της Πατησίων, έτσι ώστε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στους πολίτες που θα επιθυμούσαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ