Μείωση της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ετοιμάζονται, όπως λένε, να μαζέψουν και άλλο τη διαφορά με τις διορθωτικές κινήσεις που σχεδιάζουν.
Μεγάλη πληγή παραμένουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές καθώς και η υψηλή φορολογία που έχει ισοπεδώσει τους πάντες.
Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης η δημοσκοπική διαφορά έχει κλείσει την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαμηλή συσπείρωση σε σχέση με τη ΝΔ που έχει χτυπήσει ταβάνι.
Μεγάλο ρόλο στις επόμενες εκλογές θα παίξει και η απλή αναλογική και το αν θα ισχύσει από τις επόμενες κάλπες κιόλας ή όχι. Το 15minutes.gr έχει αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να επαναφέρει το αίτημα για απλή αναλογική με νέες αλλαγές παρόλο που είναι νόμος του κράτους με ορισμένες αλλαγές, όπως σπάσιμο περιφερειών, μείωση ποσοστού εισόδου στη Βουλή κ.ά., ώστε να ισχύσει από τις επόμενες κάλπες. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από το ποιος θα επικρατήσει στην Κεντροαριστερά.
Στο Μαξίμου θεωρούν ότι υπάρχει πολιτικός χρόνος και είναι στο χέρι τους να αλλάξουν περαιτέρω τα δημοσκοπικά δεδομένα την ώρα που η ΝΔ, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει πολιτικό αφήγημα.