ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2017

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη. Άγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ΙΧ που παρασύρθηκαν-Βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη. Άγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ΙΧ που παρασύρθηκαν


Σοβαρές ζημιές σε όλο το νησί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της μέρας, μετά το πέρασμα της θεομηνίας από τη Σύμη, που κηρύθχηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Με το 549 τάγμα Εθνοφυλακής που εδρεύει στη Σύμη, καθώς και με μέσα και προσωπικό της 95ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Ρόδου, συντρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο νησί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Στη Σύμη έχουν μεταφερθεί από την 95 ΑΔΤΕ της Ρόδου ένας εκσκαφέας τάφρων, ένα ανατρεπόμενο όχημα, ένας φορτωτής γαιών, δύο κινητά μαγειρεία, δύο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μεγάλης ισχύος, ένας κινητός επικοινωνιακός κόμβος, δύο οχήματα τύπου «Καναδέζα» με εξοπλισμό-εργαλεία και το αντίστοιχο προσωπικό, τέσσερις αξιωματικούς και 15 οπλίτες.
Προβλήματα καταγράφονται σε όλα τα δίκτυα υποδομών, ενώ πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Τα τουλάχιστον δέκα οχήματα που παρασύρθηκαν στη θάλασσα βρίσκονται ακόμα στο βυθό της, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν πληροφορίες για επιβάτες, αφού κανένας δεν έχει αναζητήσει οικείο του πρόσωπο.
Συνολικά πάνω από 30 οχήματα παρασύρθηκαν σε στεριά και θάλασσα από τα ορμητικά νερά της βροχής, συνοδεία ισχυρών ανέμων.
Ζημιές έχουν υποστεί οι δρόμοι του νησιού, το δίκτυο ύδρευσης, το δίκτυο αποχέτευσης, καθώς και καταστήματα και σπίτια.
Δύτες του Λιμενικού που βούτηξαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος μέσα σε οχήματα, δεν τα κατάφεραν, καθώς υπάρχει μεγάλη ποσότητα λάσπης που εμποδίζει την ορατότητα.
Στη Σύμη βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος συμμετέχει σε συνεχείς συσκέψεις για την αποτίμηση των ζημιών. Σήμερα το πρωί, αφού επιθεώρησε τα βασικά σημεία του νησιού, έθεσε ως πρώτο στόχο την οργάνωση των δυνάμεων του κρατικού φορέα και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σκοπό τον συντονισμό των έργων αποκατάστασης.
Συγκεκριμένα, συστάθηκε συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, το οποίο συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπό τον υφυπουργό Ναυτιλίας και συμμετέχουν ο δήμαρχος Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Χρ. Ευστρατίου και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του στρατού. Επίσης, στο νησί έχουν σπεύσει ειδικά μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας, καθώς και εθελοντές, ώστε να συνδράμουν στον καθαρισμό και τη διάνοιξη περιοχών. Αυτήν τη στιγμή έχουν αναλάβει τα έργα καθαρισμού στον Γιαλό, στο Πέδι και στο Χωριό.
Ταυτόχρονα, με σταθερούς ρυθμούς αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στη Σύμη και παράλληλα γίνεται έλεγχος της ποιότητας του νερού και των εγκαταστάσεων υδροδότησης, προς αποκατάσταση μεγάλων προβλημάτων που έχουν προκύψει και σε αυτό το δίκτυο.
Κατόπιν συνεννόησης του κ. Σαντορινιού με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη και τον γγ Υποδομών, Γ. Δέδε, σε λίγη ώρα θα φτάσει στη Σύμη εξειδικευμένο κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).
Ακόμη, μετά από επικοινωνία του κ. Σαντορινιού με την εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ», μεταφέρθηκαν, το πρωί, ειδικά μηχανήματα για να βοηθήσουν στα έργα αποκατάστασης.
Ο κ. Σαντορινιός ενημέρωσε την την υφυπουργό Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου και τον υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλο, σχετικά με το μέγεθος των ζημιών και των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σύμης και από κοινού αποφασίστηκε να μελετηθεί ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πληγέντες κατοίκους του νησιού, αλλά και ένα σχέδιο για πάγωμα των εισφορών που να αφορά τον πληθυσμό της Σύμης.
Κονσόλας: να δοθεί έκτακτη ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών
Στη Σύμη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, μετά τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στο νησί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο κ. Κόνσολας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, σε δήλωσή του αναφέρει:
«Υπάρχουν εικόνες βιβλικής καταστροφής και αυτό που ζητούν οι πολίτες στη Σύμη είναι να εκφραστεί έγκαιρα η αρωγή και η στήριξη της Πολιτείας.
Άμεσα θα πρέπει:
α) Το νησί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
β) Να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο Σύμης για την αποκατάσταση των ζημιών.
γ) Να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να υπάρξουν αποζημιώσεις.
δ) Να υπάρξει αναστολή στην καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές».
Ο βουλευτής της ΝΔ ενημερώνεται λεπτομερώς για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν, ενώ επισκέφθηκε πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία.


Για την πιθανότητα Μεσογειακού Κυκλώνα που θα χτυπήσει την Παρασκευή 17 Νοεμβριου, ακόμη και την Ελλάδα προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.
Ο κ. Αρναούτογλου σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook προειδοποιεί:
«Πιθανός Μεσογειακός Κυκλώνας ( Medicane) στα ανοιχτά του Ιονίου το βράδυ της Παρασκευής; Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του).
Αυτό το "μάτι" εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους χθεσινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή!.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ