ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017

Βουλή - live: Μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία. Ο Καμμένος και ο μεσάζοντας

Βουλή - live: Μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη  για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία. Ο Καμμένος και ο μεσάζοντας


Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την πώληση οπλισμού στην Σαουδική Αραβία και τους χειρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Η συνεδρίαση της ολομέλειας αναμένεται να γίνει σε υψηλούς τόνους, παρουσία του  πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις δύο πλευρές να προαναγγέλλουν αποκαλύψεις.
Ειδικότερα, πρόκειται για την εξ αναβολής συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 13 βουλευτών της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο  με θέμα: «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία».
Πάντως με δεδομένο ότι η συμφωνία για την οποία γίνεται ο λόγος πλέον δεν υπάρχει επειδή δεν ολοκληρώθηκε, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δοθεί μια μάχη για τις πολιτικές εντυπώσεις, χωρίς από την άλλη να είναι βέβαιο ότι από τη συζήτηση καθεαυτή θα επιλυθούν απορίες και θα εξαχθεί κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα περί σκανδάλου ή μη, καθώς εμπλέκονται ουκ ολίγες τεχνικές λεπτομέρειες περί διακρατικών συμφωνιών, εγγράφων, εμπλεκόμενων οργάνων όπως το ΚΥΣΕΑ, σχετικών διαδικασιών, κλπ.
Από την πλευρά της η ΝΔ θα επιμείνει μέχρι τέλους στην ύπαρξη σκανδάλου με βασικό στόχο το πολιτικό δια ταύτα ότι η κυβέρνηση είναι ένοχη και δεν δικαιούται στο εξής να εγκαλεί τους αντιπάλους της για διαπλοκή, διαφθορά και σκάνδαλα. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός που αναμένεται να σηκώσει το πολιτικό βάρος τη συζήτησης θα επιχειρηματολογήσει με στόχο να καταδείξει ότι όλα έγιναν νόμιμα και δεν υπάρχει «εξοπλιστικό πάρτι» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση:

Δευτερολογία Τσίπρα
Περίμενα με αγωνία αν θα ξαναπάρει ο κ. Μητσοτάκης. Αντί απάντησης μου έκανε ψυχογράφημα. Μας είπε τα ίδια και τα ίδια. Το ίδιο και η κ. Γεννηματά. Η συζήτηση κινήθηκε πάνω στα γνωστά. Εσεις εδώ και 15 μέρες φτιάξατε μια σκευωρία. Για  να φύγουν απο τη δημοσιότητα από τα άλλα.
«Μας λέτε ότι χάθηκαν λεφτά. Τα είχε τα λεφτά το ελληνικό δημόσιο και τα έχασε;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας.
Επικαλέστηκε εκ νέου το απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη και επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη που τον προκάλεσε να αναφέρει και τα άλλα τηλεγραφήματα του πρέσβη. Και αναφέρθηκε σε παρακράτος
Επέστρεψε τα περί θράσους και δειλίας στον κ. Μητσοτάκη.Και κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι δουλεύει για συγκεκριμένους ενδιάμεσους ενώ η κυβέρνηση προωθεί την διακρατική συμφωνία.
Προσπαθείτε να αποδείξετε πράγματα που δεν αποδεικνύονται ανέφερε ο κ. Τσίπρας και υποστήριξε ότι ο Καμμένος ήθελε να διαπραγματευτεί με τον πληρεξούσιο της Σ. Αραβίας ενώ η ΝΔ  θέλει να γίνει διαπραγμάτευση με άλλον.
Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την δευτερολογία του λέγοντας « Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» και αποχώρησε για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο από την συζήτηση.
Δευτερολογία Μητσοτάκη
Κύριε Τσίπρας σήμερα κάνατε αγγαρία. Η δική σας παρουσία επιβεβαίωσε ότι αυτό που ονοματίσαμε «σκάνδαλο Καμμένου» είναι «σκάνδαλο Τσίπρα».
« Δεν μας απαντήσατε σε κανένα ερώτημα. Θα τα επαναλάβω μήπως και μας δώσετε απαντήσεις στην δευτερολογία σας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας με την αναφορά του στον κ. Σφακιανάκη παραδέχθηκε ότι ο κ.Β.Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας.
« Φέρατε τους μεσάζοντες πάλι από την πόρτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαβάσει στη Βουλή το τηλεγράφημα του πρέσβη λίγο πριν φτάσει η αντιπροσωπεία των Σαουδαράβων. Εγκάλεσε τους κ. Τσίπρα και Βούτση για το ότι επετράπη να διαβάσει ο πρωθυπουργός απόρρητο τηλεγράφημα αλλά δεν επιτρέπει την πρόσβαση στους βουλευτές.  Και ζήτησε να μάθει αν ο κ. Παπαδόπουλος μετείχε στην αντιπροσωπεία που έφτασε στην Αθήνα.
« Αν υπάρχει συμφωνία που είναι τα λεφτά;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ποια ήταν η δουλειά του κ. Παπαδόπουλο χαμογελαστέ κύριες Καμμένε;» σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ.
Προειδοποίησε τον κ. Τσίπρα ότι το πράγμα δεν τελειώνει εδώ και γιατί η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της και γιατί υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Αυριο εξ όσων γνωρίζω υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών γιατί κ,. Καμμένε δεν ζητάτε να έρθει ο πρόεδρος της επιτροπής εξοπλισμών ο κ./ Κυριακίδης ο ταξιάρχος Παπαδάκης, ο Ζορζ Στεφανάκης γιατί όχι και ο κ.Ρουμπάτης της ΕΥΠ. Γιατί απ όσο γνωρίζω ότι κρατικές υπηρεσίες ζήτησαν την συνδρομή της ΕΥΠ, να μας διαφωτίσει για τον ρόλο του κ. Παπαδάκη;»
Με χαρακτήρισε ο κ. Τζανακόπουλος θρασύδειλος και σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό και όσο για την απειλή σας΄να κάνουμε συζήτηση για όλα, Για την siemens και τα paradise papers αλλά θα μιλήσουμε και γαι τις σχέσεις του κ. Παππα με τον κ. Αρτεμίου και την  οφ σορ της Αυγής.Να μιλήσουμε για όσες ώρες θέλετε και 17 και 27 ώρες για αυτά αλλά σήμερα θα μας πείτε για αυτά.
Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι επιλογή του να παρίσταται στη συζήτηση και να απαντήσει.
« Δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμά πρόκληση καμιά συκοφαντία και καμιά γραφικότητα είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Και για πολλοστή φορά του είπε «'Εχετε ξεπεράσει τα όρια του γραφικού».
Κατηγόρησε τον αρχηγό της  ΝΔ ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε ισχυριστεί ότι το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Γαλλία ήταν ένα ταξίδι αφορμή δικαιολογία για να μην παρίσταται στις μεγάλες αποκαλύψεις που δήθεν θα έκανε.
« Εγώ ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι...»  σημείωσε ο κ. Τσίπρας ενώ απάντησε στο καρφί του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για τα πούρα που φαίνονταν στο σποτ που κυκλοφόρησε το Μαξίμου την περασμένη εβδομάδα.
«Εγώ δεν ξεσκονίζω το γραφείο μου. Εσείς να δω τι ξεσκόνισμα θα κάνετε.... για τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens για τα δάνεια του  Κήρυκα Χανίων. Για τα  Ε9 που δεν έχετε καταθέσει ακόμα. Μετακόμιση θα κάνετε αν έρθει τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας. Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα. ΄'Ηρθα εδώ να υπερασπιστώ την αλήθεια. 'Ηρθα να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι σας». ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για γκεμπελισμό και αμετροέπεια.
« Ενα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί και σας δίνει γραμμή. Εκεί καταντήσατε την ΝΔ κύριε Μητσοτάκη»  είπε και σημείωσε « δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιείτε τον Καμμένο αλλά θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση».
Υποστήριξε δε ότι στόχος της αντιπολίτευσης είναι η αποσταθεροποίηση της χώρας ώστε να μη πετύχει η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
« Βλέπετε ότι τελείωσε το παραμύθι , βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε, ότι θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία. Βλέπετε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο θα ολοκληρώσει την θητεία της αλλά θα κερδίσει και τις επόμενες  εκλογές» είπε ο κ. Τσίπρας.
Και συνέχισε «Κρατηθείτε οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο του 2019 αφού πρώτα θα έχουμε βγει από τα μνημόνια είπε .
Οπως είπε ο κ. Τσίπρας  αυτό που δεν αντέχει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μένει εκτός εξουσίας και για άλλα χρόνια .
« Ετσι νομίζετε ότι πέφτει η κυβέρνηση; από τους βαρώνους και τους εγκάθετους στην κρατική δομή;» ρώτησε ο πρωθυπουργός και επέμεινε πως η ΝΔ φέρνει στη Βουλή όσα στα Μέσα προαναγγέλονται.
« Μιλήσατε για βούρκο και λάσπη όταν μιλήσατε για μένα... Δεν είναι ο δικός μας φυσικός χώρος...προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στο σκοτάδι. Είναι εδώ για να υπερασπιστώ το 'φως'»  ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Για την ουσία της υπόθεσης ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον κ. Καμμένος λέγοντας ότι επιχείρησε να πουλήσει υλικό που ο ελληνικός στρατός δεν χρειαζόταν στο υψηλότερο δυνατό τίμημα.
« Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά από εξουσιοδοτημένο από τη Σαουδική Αραβία» είπε ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε αρκετά διακριτικά τον ισχυρισμό του Π. Καμμένου ότι στην ΝΔ «γνωρίζουν εδώ και 40 χρόνια τον κ. Παπαδόπουλο».
Σε ότι αφορά στον Βασίλη Παπαδόπουλο ο κ. Τσίπρας παρέθεσε ημερομηνίες και διαδικασίες « Ο κ. Παπαδόπουλος ήρθε τον Μάιο του 2016 και παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Η ελληνική πλευρά έσπευσε να διαπιστώσει την γνησιότητά της. Ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο της χώρας να προβεί στις προβλεπόμενες επίσημες ερωτήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπάρχει επίσημο αίτημα προς το υπουργείο Αμυνας της Σ. Αραβίας για την επικύρωση της γνησιότητας εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε απάντηση από την Σ. Αραβία ότι το έγγραφο αυτό είναι αυθεντικό. Στις 17/11/2016 επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από τον διευθυντή της επιτροπής εξοπλισμών ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση».
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και έφτασαν  μέχρι τη Βουλή προήλθαν από χρηματισμό κάποιων στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Μίλησε μάλιστα για «ύστατη αθλιότητα» και «μέγιστη μορφή κομματικοποίησης».
Προκάλεσε επίσης τον κ. Λοβέρδο για τον οποίο θύμισε ότι ήταν υφυπουργός  « να μας φέρει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ όταν ο κ. Σημίτης τα υπέγραφε ενώ οι μίζες έπεφταν και σφύριζαν γύρω του σαν το χαλάζι».
«Δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά πληρεξούσιο» διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρα.
Ο Τζ. Σφακιανάκης και ο πρέσβης στο Ριάντ
Ο πρωθυπουργός επικαλούμενος τα απόρρητα της επικοινωνίας του ΥΠΕΞ με τον πρέσβη στο Ριάντ υποστήριξε πως πίσω από τις ενστάσεις για τη διαδικασία και τον κ.Β. Παπαδόπουλο δεν ήταν κάποιος από τους «πρίγκιπες ή τα πριγκιπόπουλα» της Σαουδικής Αραβίας αλλά έναν έλληνα.
« Εσείς στηρίζετε την επιχειρηματολογία σας στην θέση του πρεσβευτή στο Ριάντ. Ανέτρεξα στα τηλεγραφήματα,και θα δώσω τη δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς σας να τα δουν, ο κ. πρέσβης στο Ριάντ τέσσερις μέρες μετά  έστειλε τηλεγράφημα που μεταξύ άλλων λέει " υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή που πρόσκειται κοντά στον υπουργό ότι θα έπρεπε να έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα για να γίνει η αγορά του υλικού σε καλύτερη τιμή. Και κατέληγε ότι εφόσον η ελληνική πλευρά συμφωνεί αυτός ο σύνδεσμος θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο στην Αθήνα"».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ορθώς ο κ. Καμμένος συνέχισε την διαδικασία όχι με τον τρόπο που υπέδειξε ο «νέος ενδιάμεσος» αλλά με αυτή που ήταν ήδη σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με το χρονικό που παρέθεσε ο κ. Τσίπρας ο ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις από τον πρέσβη του Ριάντ για την « αξιόπιστη πηγή» και εκείνος του είχε απαντήσει ότι η πηγή αυτή ήταν κοντά στο υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας. Ο κ. Κοτζιάς σύμφωνα με την εξιστόρηση του κ. Τσίπρα κάλεσε τον πρέσβη στην Αθήνα και τον ρώτησε για την πηγή των πληροφοριών του....Και εν συνεχεία  ο πρέσβης σε τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού απάντησε στον ΥΠΕΞ  «η αρχική πληροφορία περί ενδιαφέροντος σαουδαραβικής πλευράς μου περιήλθαν από το ίδιο πρόσωπο...».
« Θα υπέθετε κανείς πως θα ήταν  κάποιος πρίγκιπας ή κάποιο πριγκιπόπουλο» ανέφερε ο πρωθυπουργός ρίχνοντας στο τραπέζι  το όνομα που ο πρέσβης αποκαλύπτει στο τηλεγράφημα του: Τζον  Σφακιανάκης.
« Το μόνο που κατάφερα να βρω εγώ είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν σύμβουλος αποκρατικοποίησων επί Παπακωνσταντίνου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Κάλεσε την ΝΔ να ζητήσει συγνώμη από τον Υπουργό Αμυνας  και ότι  κάνει κακό στην χώρα.« Αμφισβητείτε το κύρος της πατρίδας μας. Κάνετε κακό στη χώρα με την συμπεριφορά σας» είπε στον κ. Μητσοτάκη.
«Με τις φούσκες και αντιπερισπασμό προσπαθείτε να ξεφύγετε από όσα σας πονάει, την διαφθορά τα Paradise Papers... Εγώ απάντησα σε όλα. Δεν είπα μόνο όσα νομίζετε ότι είναι η μπάλα στην εξέδρα  » είπε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της φοροδιαφυγής και τα 500 εκα. ευρώ που όπως είπε έφυγαν από τη χώρα και προκάλεσαν την κρίση.
Ο κ.Τσίπρας τίονισε ότι είναι επιλογή του να παρίσταται.
Δεν πρόκειται πλέον να ανεχθώ καμά πρόκληση καμιά συκοφαντία και καμιά γραφικότητα είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον αρχηγό της  ΝΔ ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε ισχυριστεί ότι το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Γαλλία ήταν ένα ταξίδι αφορμή δικαιολογία για να μην παρίσταται στις μεγάλες αποκαλύψεις.
Ο πρωθυπουργός, τόνισε πως είναι πρωτοφανές να βρίσκεται στην σημερινή συζήτηση γιατί όπως είπε «δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα». Μάλιστα όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης έχει υπερβεί τα όρια του γραφικού.
«Την προηγούμενη εβδομάδα φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε πως το ταξίδι μου στην Γαλλία, ήταν ένα ταξίδι δικαιολογία για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις που πρόκειται να κάνετε στην υπόθεση που εδώ και 15 μέρες απασχολεί». Στο σημείο εκείνο υπήρξε διακοπή από κάποια παρέμβαση ενός βουλευτή με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει.
«Από τι να ξεφύγω; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Ούτε εσείς δεν τα πιστεύετε αυτά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα, και δεν φοβάμαι και τίποτα. Γι αυτό βρίσκομαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια».
«Είμαι εδώ για να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι, τον γκεμπελισμό σαςγιατί ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ποιος είναι ο στόχος σας», είπε ο κ. Τσίπρας.
Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο
Σκληρή επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη  στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Βουλή με αφορμή την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλώντας στην Βουλή, τόνισε πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, «ταιριάζουν», συμπληρώνοντας πως το ήθος του ενός ταίραξε το ήθος του άλλου, και κατέληξε ο ένας όμηρος του άλλου.
«Χωρίς Καμμένο, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, θα πάει στις εκλογές και κατά την εκτίμησή μας θα συντριβεί», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα σχολίασε πως δεν ο πρωθυπουργός δεν είναι δεμένος στο κατάρτι σαν άλλος Οδυσσέας, αλλά δεμένος με τον κ. Καμμένο.
"Ακονίζουν μαχαίρια"
Κυβέρνηση και ΝΔ από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας οπότε αναβλήθηκε η (προγραμματισμένη για την Πέμπτη) συζήτηση με πρωτοβουλία Τσίπρα, ακονίζουν τα μαχαίρια και προετοιμάζονται για τη σημερινή «μάχη» η οποία εκ των πραγμάτων αναβαθμίζεται σε συζήτηση αρχηγών, καθώς παρά το ότι ο κανονισμός δεν το προβλέπει θα τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε γαλάζιες διαρροές και πρωτοσέλιδα που έβλεπαν απόδραση Τσίπρα στο Παρίσι προκειμένου να μην στηρίξει τον Πάνο Καμμένο, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ώστε να παραστεί και να τοποθετηθεί και ο ίδιος παρόλο που κανονικά δεν προβλέπεται.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι βασικός στόχος της ΝΔ είναι πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,  και από τη μία να την εμφανίσει ανακόλουθη και να καλλιεργήσει εντυπώσεις πως λειτουργεί στο πλαίσιο του «όλοι ίδιοι είναι», από την άλλη να προκαλέσει ρήγματα στην συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Εν ολίγοις στο Μαξίμου βλέπουν στις προκλήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια προσπάθεια να καλύψει τα δικά της σκάνδαλα (paradise Papers, Αυγενάκης, Ζήμενς) που επιβαρύνουν το κλίμα στρατηγικού αδιεξόδου – καθώς όπως συνεχώς επαναλαμβάνουν από την κυβέρνηση, το αφήγημα της καταστροφολογίας στην οικονομία που ακολουθεί η ΝΔ δεν αποδίδει.
Στρατηγική
Αν στη ΝΔ, το βασικό ρητό ή υπόρρητο επιχείρημα είναι ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχειρήθηκε η απόσπαση  μίζας από τον «μεσάζοντα» Βασίλειο Παπαδόπουλο, το βάρος της στρατηγικής της κυβέρνησης αναμένεται να πέσει στο θέμα της ιδιότητας του εν λόγω προσώπου (ότι δηλαδή ήταν εκπρόσωπος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και όχι «μεσάζοντας»), στο ότι τελικώς η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε αντιθέτως κηρύχθηκε «άγονη», αλλά και στο θέμα της διαρροής απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος στη συνέχεια επιχείρησε να τα καταθέσει στη Βουλή (οδηγώντας σε ντεφάκτο αποχαρακτηρισμό τους όπως κατηγορείται).
Όπως αναφέρει η Αυγή, στο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η συμφωνία χάλασε επειδή η Σαουδική Αραβία δεν αναγνώριζε τον μεσάζοντα η κυβέρνηση θα απαντήσει πώς η συμφωνία έμεινε ανολοκλήρωτη από τη στιγμή που τα χρήματα δεν κατατέθηκαν στον λογαριασμό που είχε υποδείξει η ελληνική πλευρά. Επιπλέον, αναμένεται να υποστηριχθεί, από ελληνικής πλευράς η συμφωνία είχε την υπογραφή του ΚΥΣΕΑ και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Κυριάκο Κυριακίδη, ενώ η υπογεγραμμένη συμφωνία είχε σταλεί τόσο στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα όσο και στο Ριάντ χωρίς να δημιουργηθεί θέμα για το πρόσωπο του Β. Παπαδόπουλου που είχε υπογράψει την συμφωνία εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ