ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2018

Σαλμάς: Γι’ αυτό δεν υπέγραψα την πρόταση της ΝΔ για Προκαταρτική

Σαλμάς: Γι’ αυτό δεν υπέγραψα την πρόταση της ΝΔ για Προκαταρτική


Αίσθηση προκαλεί ότι απουσιάζει η υπογραφή του πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά, από την πρόταση της ΝΔ για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.
Το απόγευμα της Τετάρτης, αναγκάστηκε ωστόσο να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής, ο οποίος είναι μεταξύ των πολιτικών προσώπων που παραπέμφθηκαν σε Προανακριτική για την Novartis, με δήλωσή του διευκρίνισε ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης κατά υπουργών της κυβέρνησης, «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή». Άλλωστε, προσθέτει, με την ουσία της πρότασης δεν έχει καμία διαφωνία.
Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:
«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπή
Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των κ. Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη για το αδίκημα της απιστίας, καθώς δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών φαρμάκων.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπογράφεται απο τον Μάριο Σαλμά, ο οποίος είναι μεταξύ των 10 πολιτικών προσώπων που θα ερευνήσει η Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis. Η στάση του πρώην Υπουργού προκαλεί ερωτήματα και "γεννά θέμα" για την ηγεσία της ΝΔ.
Την ίδια ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοινώθηκαν τα 21 μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόεδρος θα είναι ο Θοδωρής Δρίτσας.
Τα μέλη της Προανακριτικής
Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν οι Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Λάππας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Παρασκευόπουλος και Βασίλης Τσίρκας.
Από τη ΝΔ θα μετέχουν οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης.
Από τη ΔΗΣΥ θα μετέχει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από τους ΑΝΕΛ ο Γιώργος Λαζαρίδης, απο την Ένωση Κεντρώων ο Μάριος Γεωργιάδης, απο το Ποτάμι ο Γιώργος Αμυράς και απο την Χρυσή Αυγή ο Γιάννης Λαγός.
Η Επιτροπή θα έχει «αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και μπορεί να αναθέτει σε εισαγγελέα πλημμελειοδικών ή εφετών την ενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης» και θα υποβάλει σχετικό πόρισμα σε έναν μήνα από τη συγκρότησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ