ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015

Η Μέση Ανατολή στον απόηχο του Παρισιού: Η Εποχή που άλλαζαν τα καθεστώτα τελείωσε

Η Μέση Ανατολή στον απόηχο του Παρισιού: Η Εποχή που άλλαζαν τα καθεστώτα τελείωσε



Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι και το συνεχιζόμενο χάος στη Λιβύη και στο Ιράκ, οι ηγέτες της Δύσης που συνεχίζουν να ακολουθούν  μετά τον  9/11  τον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν καταφέρει να " ξαναφτιάξουν τον κόσμο κατ 'εικόνα τους ", καθώς και κάθε απόπειρα για την  ανατροπή ενός καθεστώτος στη Μέση Ανατολή θα καταλήξει να δίνει δύναμη  στην « σκληρή  γραμμή των  ισλαμιστών», σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Ο πόλεμος μετά την 9/11 κατά της τρομοκρατίας έχει αποτύχει, και από τώρα και στο εξής δεν θα είναι  ένα μέρος του "νεοσυντηρητικού σχεδίου για να ξαναφτιάξουν τον κόσμο με τη δική τους εικόνα, σύμφωνα με την πολιτική αναλύτρια Emile Simpson.  Οποιαδήποτε προσπάθεια για την ανατροπή του καθεστώτος στη Μέση Ανατολή θα καταλήξει  μόνο παροχή δύναμης  προς τους σκληροπυρηνικούς  Ισλαμιστές, έγραψε σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Foreign Policy.

Η συγγραφέας χρησιμοποιεί τη Συρία ως παράδειγμα.

                                                                                     
Εκπαιδευτικό κέντρο Αυτοάμυνα μαχητών στη Συρία
                                                                                     
Η Συρία καθιστά σαφές ότι δεν το επιθυμεί , στην πραγματικότητα, έχουμε μια εναλλακτική λύση τον Assad", λένε.

  "Οποιαδήποτε προσωπική τύχη επιφυλάσσουν στον   Assad , για τη διάλυση του καθεστώτος σημαίνει την αφαίρεση κάθε ίχνους κρατικής εξουσίας, που έχει απομείνει στην Συρία  και την αντικατάστασή της  με ακόμη περισσότερο  χάος."

 "Και σίγουρα έχουμε μάθει μέχρι τώρα ότι τα πράγματα μπορούν πάντα να γίνουν χειρότερα. Η  Συρία, απλώς επιβεβαιώνει το μάθημα που θα πρέπει να έχει πάρει η Δύση από το Ιράκ και θα πρέπει να έχει συνετιστεί : ότι η ατζέντα για ελευθερία στον Μουσουλμανικό κόσμο είναι νεκρή."


Ο Αμπντουλάχ Αχμέντ κάνει  βόλτες έξω από το σπίτι του, που έχει  καταστραφεί από  μια βομβιστική επίθεση στη Φαλούτζα του Ιράκ. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της στο συνασπισμό έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 βομβαρδισμούς  στο Ιράκ, μετά την εκστρατεία που  ξεκίνησε τον Αύγουστο - καθώς και εκατοντάδες ακόμη  Αμερικανικές και αραβικές αεροπορικές δυνάμεις στη γειτονική Συρία.


Η συγγραφέας έβγαλε το συμπέρασμα ότι στο  Ιράκ, όπου η Δύση έχει δοκιμάσει μια  " σκληρή στρατηγική λύση ", και στη Λιβύη, "όπου επέλεξε μια ελαφριά λύση", το  μόνο που  αποδείχθηκε  είναι ότι «η ιδέα ότι η Ευρώπη ή οι ΗΠΑ μπορούν να εκτελέσουν πραγματικά δημοκρατική αλλαγή με τη βία έχει αποδειχθεί ότι είναι μια μεγάλη πλάνη».

«Η  ιδέα ότι με την  αλλαγή καθεστώτος  οδηγούν  σε μια καλύτερη δημοκρατία  ή σε  ένα ανθρωπιστικό αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα ψευδής», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι με  κάθε πιθανή κίνηση  η ένοπλη αντιπολίτευση στον μουσουλμανικό κόσμο γίνεται τώρα ένας δυναμικός κλάδος τζιχαντιστών  και η Δύση δεν μπορεί να το διακινδυνεύει ,  αναγνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε νόμιμη κυβέρνηση είναι σίγουρα καλύτερη από οποιαδήποτε ομάδα με υποτιθέμενη διαφορετική γνώμη.

Ο ρόλος της παρέμβασης, μετα το Παρίσι, θα είναι ακριβώς το αντίθετο του μοντέλου μετα την -9/11,  όπως προβλέπει περαιτέρω.

 Οι παρεμβάσεις θα συμβούν , λέει, αλλά μόνο για να υποστηρίξουν  εύθραυστες κυβερνήσεις – δεν θα τις ανατρέπουν- χωρίς να έχουν καμιά επιβεβαίωση για τον   μελλοντικό δημοκρατικό  μετασχηματισμό.

“Δεν θα πρέπει  πλέον να αμφιβάλλουμε ότι τα κενά στα ευάλωτα κράτη στον μουσουλμανικό κόσμο θα καλυφθούν  από οτιδήποτε  άλλο εκτός από την σκληρή γραμμή των ισλαμιστών.”

 Σίγουρα, υπήρχαν πάντα τρομοκρατικά δίκτυα, όπως η Αλ Κάιντα, που θα μπορούσε να δημιουργήσει βάσεις για έναν  αναρχούμενο  χώρο.«Αλλά 14 χρόνια αργότερα, βλέπουμε πώς η επανάσταση της πληροφορίας έχει καταλυθεί  μαζικά με τη συγκρότηση δικτύων Τζιχάντ.»


Οικογένεια από το Ιράκ βρίσκεται μέσα στο σπίτι της  χτυπημένη από αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Fidhailiya στην ανατολική Βαγδάτη του Ιράκ.

H  συγγραφέας λέει ότι ήταν κάπως της μόδας να επιτίθενται σε κάποιο κράτος στις  αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ο φιλελεύθερος παρεμβατισμός θα μπορούσε να κάνει δηλώσεις σχετικά με τη «ευθύνη της προστασίας ».

 Εν τω μεταξύ, οι νεο- συντηρητικοί ήταν σε θέση να κάνουν  υποθετικά ισχυρισμούς  σχετικά με τη δημοκρατική αλλαγή του  καθεστώτος που αποδείχθηκαν  γελοίοι εκ των υστέρων, μετά τον εφιάλτη του Ιράκ.  " 

Αυτός ο κόσμος έχει πλέον τελειώσει, και τα κράτη  θα ξανασταθούν στα πόδια τους από μόνα τους με  μια εκδίκηση - αυτή είναι ό, τι σημαίνει το Παρίσι ", δήλωσε.

http://sputniknews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ