ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

Χαλκιδική: Τρεις αθωώσεις και μια καταδίκη για την «Τσικνοπέμπτη της καταστολής» στην Ιερισσό


dikasthria polygyrou 23-11-2015Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου κήρυξε αθώους τρεις κατοίκους της Ιερισσού που παραπέμφθηκαν σε δίκη, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατοχής κυνηγητικών όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και ασύρματων πομπών, ύστερα από έρευνες που έγιναν στις 7 Μαρτίου του 2013 (που είναι γνωστή...
ως «Τσικνοπέμπτη της καταστολής») στα σπίτια τους, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνδεόμενης με την εμπρηστική επίθεση που είχε σημειωθεί ένα μήνα νωρίτερα στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Αντίθετα, το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 4 μηνών, με 3ετή αναστολή, έναν τέταρτο Ιερισσιώτη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν κροτίδες.Κατά την απολογία του ο συγκεκριμένςο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι  επρόκειτο για παιδικές κροτίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί στην αλιεία. Ο καταδικασθείς μετά την απόφαση  άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.
Για όσους εκ των κατηγορουμένων αντιμετώπιζαν την κατηγορία της κατοχής κυνηγητικών όπλων, το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς τους ότι είτε τα κατείχαν ως οικογενειακά κειμήλια είτε η κατάστασή τους ήταν τέτοια που δεν ήταν χρησιμοποιήσιμα (οξειδωμένα).
Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατά τις αγορεύσεις τους σχολίασαν την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., τη συγκεκριμένη μέρα και έκαναν λόγο για «επίδειξη της αστυνομικής καταστολής».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς δεκάδες μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τέσσερις Ιερισσώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ