ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Κυριακή, Ιουλίου 03, 2016

Β Ο Μ Β Α Α Τ Μ

ΑΤΜΒΟΜΒΑ…

Στα ATM µαθαίνουν τις µειώσεις των συντάξεων
Πάνω από 420.000 συνταξιούχοι είχαν µέχρι στιγµής απώλειες έως 60%, ενώ έπονται µειώσεις έως 40% σε 210.000 επικουρικές

Νέα ψυχρολουσία περιµένει περισσότερους από 210.000 συνταξιούχους τον Αύγουστο, καθώς θα τεθούν σε εφαρµογή µειώσεις έως και 40% στις επικουρικές τους συντάξεις για το ποσό που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ µεικτά (άθροισµα κύριας και επικουρικής). Οι επικουρικές συντάξεις που θα καταβληθούν αύριο δεν θα είναι µειωµένες, αφού οι αρµόδιες υπηρεσίες στο υπουργείο Εργασίας δεν ήταν έτοιµες να εφαρµόσουν τον νόµο.
Ωστόσο, οι µειώσεις έχουν αναδροµική ισχύ από τον Ιούνιο και τα ποσά θα παρακρατηθούν µε την καταβολή των επόµενων συντάξεων. Εκτιµάται πως θα θιγούν οι επικουρικές συντάξεις άνω των 170 ευρώ (καθαρό ποσό), αλλά και οι κύριες που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ. Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρµόδιου υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι το
90% των συνταξιούχων δεν θα υποστεί απώλεια της σύνταξής του, µειώσεις από 10% έως και 60% είδαν ήδη από τα ATM των τραπεζών στα µερίσµατά τους περίπου 259.000 συνταξιούχοι του ∆ηµοσίου, ενώ χωρίς µέρισµα έµειναν άλλοι 26.000 συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών (όπως χήρες και άγαµες θυγατέρες).
Την ίδια στιγµή, τους 163.000 έφτασαν οι συνταξιούχοι στους οποίους είτε κόπηκε το ΕΚΑΣ, είτε µειώθηκε δραστικά. Σύµφωνα µε τη Realnews, 143.000 συνταξιούχοι έχασαν το προνοιακό επίδοµα, ενώ σε άλλους 20.000 δικαιούχους µειώθηκε. Υπήρχαν βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις: 571 άτοµα είδαν µικρές αυξήσεις στο ποσό που λάµβαναν.
Σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, το ΕΚΑΣ περικόπηκε σε διπλάσιο αριθµό δικαιούχων. Αν και η αρχική συµφωνία προέβλεπε την κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20%, τελικά το επίδοµα κόβεται από το 40% των δικαιούχων. Το επίδοµα λάµβαναν µέχρι πρότινος 380.000 χαµηλοσυνταξιούχοι. Οσο για τους ισχυρισµούς του υπουργείου Εργασίας ότι οι απώλειες του ΕΚΑΣ θα µετριασθούν σταδιακά από τον επανυπολογισµό εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης, ειδικοί που µιλούν στην «R» το αµφισβητούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ