ΕΠΊ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΓΟΡΆΖΕΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΜΑΣ ΠΊΝΟΥΝ ΤΟ ΑΊΜΑ .
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΑΤΡΕΊΟ ΦΑΡΜΑΚΕΊΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΆΣΗ ΚΑΙ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΌΓΕΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΊΣΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΦΆΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΆΓΚΗ .

Salamis fm radio

Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

Χίος: Μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια - Εκκενώθηκαν χωριά και κάηκαν σπίτια [βίντεο+φωτο]


fwtia mastixoxwria 25-7-2016Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Μαστιχοχώρια, στη νότια - νοτιοδυτική Χίο, όπου δίνουν μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, έχοντας καταφέρει να ελέγξουν τμήματα του πύρινου μετώπου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα
μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα. Καλλιέργειες μαστιχόδενδρων κάηκαν μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.


Ήδη εκκενώθηκαν τα χωριά Λιθί, Μεστά και Ελάτα ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χίου, Μανώλη Βουρνού, όπως αναφέρει το chiospress. gr, έχουν καεί και κάποια σπίτια.
Συγκεκριμένα, στη φωτιά επιχειρούν 16 οχήματα με 38 πυροσβέστες. 11 άτομα πεζοπόρο, 40 εθελοντές, 15 υδροφόρες του δήμου, 6 ιδιωτικές υδροφόρες και δύο χωματουργικά μηχανήματα. Επίσης, από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Χίου, η πυρκαγιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών, χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.
Οι συνθήκες κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
fwtia2 mastixoxwria 25-7-2016
fwtia3 mastixoxwria 25-7-2016
fwtia4 mastixoxwria 25-7-2016
fwtia5 mastixoxwria 25-7-2016
fwtia6 mastixoxwria 25-7-2016
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-7-2016 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archive

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ